(Deník, komerční sdělení) ZŠ Hrabová: Z otazníků děláme cestičky do světa…

Základní škola Ostrava – Hrabová, Paskovská 46, příspěvková organizace – škola, kde se snoubí tradiční výuka s inovativním přístupem.

Tak jako byl v tradičních českých pohádkách Hloupý Honza vybaven do světa ranečkem buchet, snažíme se i my dát našim žákům do pomyslného ranečku, s pomocí tradičních a osvědčených metod výuky, znalosti a praktické poznání, které ve světě využijí. Rovněž se do jejich uzlíčku nebojíme přibalit nějaké nové dobroty z moderních pedagogických kuchařek, aby s dnešním zrychleným a proměnlivým světem dokázaly udržet krok.

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Výběr školy je jedním z důležitých rozhodnutí, kterým rodiče ovlivní budoucnost svých dětí. Naše škola vyučuje žáky 1. – 9. ročníku podle školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání „Škola – místo k životu“. Důležité je pro nás bezpečné prostředí, v němž se žáci učí, a právě takové se snažíme Vašim dětem nabídnout. Prostředí, kde není žák stresován, kde se cítí dobře, kde se nebojí projevit a říct svůj názor, kde je naším partnerem, kam se rád vrací. Výsledkem našeho programu by měli být samostatní, sebevědomí a aktivní lidé, kteří budou zároveň dostatečně odpovědní vůči sobě i svému okolí, lidé schopní zvládnout rychlé změny v našem světě.

Máme upřímný zájem na dobré spolupráci rodiny a školy, a proto Vám i Vašim dětem chceme před nástupem do základní školy poskytnout i některé další informace o naší škole.

  • Je nás 359 žáků, 24 učitelů, 5 vychovatelek, 5 asistentů pedagoga, speciální pedagog, psycholog, 5 kuchařek, školník, 4 uklízečky, sekretářka, ekonom, 2 křečci a chceme akvárium s rybičkami.
  • Jsme dobří ve čtení, psaní, počítání, také v dějepise, chemii, atletice a házené. Za školním hřištěm se pasou koně a v trávě na zahradě se občas zapomene koroptev či zajíc.
  • Potkat se můžeme nejen ve třídě, ale i v kuchyňce, ve školní a keramické dílně, odborných učebnách, v tělocvičnách, na Přírodovědném okruhu či hřišti.
  • Pojedeme spolu po ukončení protiepidemických opatření na lyžařský kurz, ozdravný pobyt? Nebo na výlet? A co takhle divadlo?
  • Baví tě malovat? Chceš se učit tancovat, hrát na hudební nástroj? Přijď do odpoledního kroužku nebo ZUŠ, která u nás působí.
  • Mnoho zábavy i poučení Tě čeká ve Školní družině a Školním klubu.
  • Každý z nás je originál. Každý z nás v něčem vyniká a každému z nás občas něco nejde.
  • A o tom to je. Zjistit, v čem jsme dobří, a vědět, na koho se obrátit, když si s něčím nevíme rady.

Těšíme se na setkání s Vámi a Vašimi dětmi
Za vedení školy a pedagogický sbor

Mgr. Radek Pollo, ředitel školy

Zdroj: https://pr.denik.cz/doporucujeme/z-otazniku-delame-cesticky-do-sveta-20210304.html

Štítky:

Jeden komentář

  1. Korupce říká:

    Nemělo být náhodou na ředitele školy teď někdy vyhlášeno výběrové řízení!? Aneb škola zaplatí jako za svůj článek (komerční sdělení není zdarma, že ne?) a shodou náhod vyjde rovněž v Deníku ve stejný den článek starosty, ve kterém si pobrečí, jaký je chudáček a jak by radši pracoval jako popelář. Hezky nám v Hrabové ta korupce kvete, nemám pravdu, pane řediteli?

[email protected] [email protected]