Tiskárna v Dubí: Zpravodaj obce si představujeme trochu jinak

Starosta Igor Trávníček minulý měsíc poptával u několika tiskáren sazbu a tisk Hrabovských listů. Z pozice člena kontrolního výboru jsem si vyžádal cenové nabídky i maily, které byly zaslány jednotlivými tiskárnami. Vše najdete v článku…

V jednom z mailů, konkrétně od Tiskárny v Dubí, mě zaujala kritika Hrabovských listů – “když budu hodně diplomatický, tak to vypadá jako referát studenta střední školy dělaný ve wordu.”. Zástupce tiskárny dále v nabídce píše: “Co se týče papíru, asi bych volil jiný, levnější. Jednak to bude lehčí na převoz pro ty co provádí roznos, tak to bude i ekonomicky výhodnější.

Jak to, že si v cenové nabídce dovolí zástupce Tiskárny v Dubí něco otevřeně kritizovat? Podle mého názoru mu šlo především o to, aby byl budoucí zákazník, čili MOb Ostrava-Hrabová spokojený a platil odpovídající cenu! Mimochodem, kontaktoval někdo tuto tiskárnu, jestli nemůže s cenou něco udělat, jak sama nabídla? Je něco špatného na tom, když se všechny tiskárny “poperou” o cenu?

Je možné, že vítězná Tiskárna Kleinwächter již předem věděla, že vyhraje, když posílala cenovou nabídku se zmínkou návrhem smlouvy? Vyhrála s nabídkou nižší jen o pár korun… (v tisícových částkách):

Dobrý den pane starosto,

na základě Vaší domluvy s panem Martinem Kleinwächterem Vám v příloze zasíláme cenovou nabídku na grafické zpracování a tisk zpravodaje.

Během zítřejšího dopoledne Vám zašleme návrh smlouvy o dílo.

Doufejme, že se nebude opakovat situace, kdy se před volbami objeví v našich schránkách kalendáře “starosty”, kterou pro něj levněji vytiskne vítězná tiskárna.

Tiskárna v Dubí: Zpravodaj obce si představujeme trochu jinak

Od: Tiskárna v Dubí
Komu: Igor Trávníček

Vážený pane,

děkujeme za Váš zájem o naši nabídku. Posílám Vám cenovou nabídku na tisk Hrabovského zpravodaje.

Co se týče papíru, asi bych volil jiný, levnější. Jednak to bude lehčí na převoz pro ty co provádí roznos, tak to bude i ekonomicky výhodnější. Doprava na místo určení je samozřejmě zdarma. Cena za tisk dle specifikace níže:

  • 12 stran – 11 290 Kč bez DPH
  • 16 stran – 13 990 Kč bez DPH

Cena sazby:

  • U této položky je velmi obtížné stanovit přesnou cenu, ale rámcově se můžeme bavit o částce v rozmezí 4 500 – 6 500 Kč bez DPH.
  • Samozřejmě jsem se díval na to jak tento zpravodaj vypadá ted’ a když budu hodně diplomatický, tak to vypadá jako referát studenta střední školy dělaný ve wordu. Svého času jsme dělali noviny pro Vratimov a sázela to paní Ďurišová, skoro důchodkyně a sazba vypadala jako noviny a to dělala ve wordu a vypadalo to o několik úrovní lépe. Ale nevím jaké jsou nároky, za mě, já si zpravodaj představuji trochu jinak. Více barev, sloupcová sazba, více fotek z života obce a samozřejmě zajímavé a přínosné články. Obsah jsem nezkoumal, jen vizuál a i přesto, že nejsem grafik, toto nasázet opravdu nedá moc práce a za mě je to fakt fušeřina.
  • Kdybyste to chtěli takto, tak samozřejmě i cena za sazbu bude někde jinde, byla by výrazně nižší.

Kdybyste chtěl na toto téma diskutovat a případně i poladit cenu, jsem jakémukoliv jednání nakloněn.

Pokud nejste spokojeni s cenou, prosím pište nebo volejte, zkusíme s tím něco udělat. Při komunikaci o konkrétní kalkulaci, prosím uvádějte číslo kalkulace uvedené v předmětu, zároveň prosím respektujte, že platnost kalkulace je maximálně 3 měsíce.

Tiskárna v Dubí s.r.o.

VŘ na HL 2021 s usnesením (PDF)

Štítky:

Jeden komentář

  1. Jakub Král říká:

    Má letitá spolupráce s tiskárnou v Dubí, konkrétně tedy s panem Ing. Vitáskem a paní Frydrychovou byla vždy skvělá, jsou to profesionálové a jejich rady byly vždy ku prospěchu objednávek.

    A pokud se bavíme o zpravodaji, který nám onehdá přistál ve schránce, tak nezbývá než souhlasit. Už jen zvolený typ papíru mi přijde jako vyhazování peněz.

[email protected] [email protected]