Jakub Tomáš: Na konci ulice Na Potoku dochází k častým zraněním cyklistů

Jakub Tomáš z ulice Na Potoku již žádal prostřednictvím aplikace Zmapujto úřad o řešení daného problému. Jenže úřad celou záležitost bagatelizuje a nehodlá se tím seriozně zabývat. Pomůže úřad nyní? Předloží tajemník úřadu samosprávě návrh řešení, např. aby se technické služby o toto místo staraly pravidelně či dojde k potřebným stavebním úpravám?

Dobrý den, paní Moskalová,

obracím se na Vás s prosbou o vyřešení problémů na konci naší ulice, který se týká projíždějících cyklistů kolem našeho domu. Možná si říkáte, co mi je po nějakých cyklistech, kteří projíždějí kolem. Nicméně každou sezónu musím pomáhat zraněným lidem na kole, kteří nezvládnou zatáčku, kde je spousta štěrku na dlážděném chodníku.

Důvod nánosu je prostý. Z cesty od směru benzínové pumpy při větších deštích se na chodník dostane štěrk, který způsobuje některým cyklistům nemalé problémy. Od dubna (začal jsem si dělat statistiku) jsem pouze za mé přítomnosti v našem altánku pomáhal 3 zraněným lidem. Jeden zkušený cyklista dokonce poranění na ošetření dezinfekcí Betadina a obvazem… Dnes opět mladý chlapec při projetí téměř havaroval.

Podle mě počty zraněných mimo moji statistiku jsou větší.

Snažil jsem se posledních několik sezón pravidelně po deštích chodník zametat, ale kdykoliv zaprší, je štěrk zpět v této “zatáčce”. 

Nejsem odborník přes oblast stavební, nicméně zkusím návrh řešení: zatravnit, navést hlínu na část úseku krajnice. Možná vás napadne lepší řešení.

Nejsou mi lhostejné opakující se nehody (zatím žádná vážná) na této cyklostezce…..

Jakub Tomáš, Na Potoku, Hrabová

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]