Hrabová: Poskytněme bývalý byt školníka rodině z Ukrajiny!

Dobrý den, pane tajemníku.

Od včerejška mě kontaktovalo mnoho lidí z Hrabové a nabízelo mi pomoc pro rodiny z Ukrajiny (běžence).

Žádám Vás proto, abyste předal mou níže uvedenou žádost výpůjčky prostor bývalého bytu školníka v ZŠ Hrabová kompetentním osobám. Jelikož čas hraje proti nám, úředníci mají svou pracovní dobu a nemohou poskytnout pomoc jako my zastupitelé, žádám Vás o promptní reakci.

Pochopil jsem, že běžencům bude nabídnuto ubytování v budově bývalé školky na Příborské ul. Zařizovat to budete ve spolupráci s MMO. Budovu na V. Huga k dispozici dávat nechcete, ale včera jsem psal ještě o bývalém bytu školníka.

Žádám Vás o okamžité projednání dlouhodobé výpůjčky (ať již mně nebo spolku TORALI) za účelem zajištění pomoci běžencům z Ukrajiny. Osobně se postarám o vyčištění prostor, vymalování, sehnání peněz na energie, postele, potraviny. Byla mi již nabídnuta pomoc restaurace Stodola (Tomáš Adámek), Lahůdek Hrabová (Jan Molnár), jsem připraven kupovat v jídelně školy pro rodiny obědy. Byla mi nabídnuta pomoc Adamem Novákem se stěhováním, úklidem a služebním autem. Nabídka pomoci od občanů Hrabové je veliká a já se nespokojím s tím, že MOb nabídne pouze Příborskou a byt školníka se užívá jako sklad. Přitom se jedná o prostorný byt. Vím o výpůjčce manželům Poláčkovým, kteří tam mají věci, ale to z mého pohledu není problém. Pomůžeme jim věci přestěhovat, kde bude třeba. Klidně do našich prostor v knihovně.

Prosím o zapůjčení klíčů a přípravu výpůjčky. Kdy to mohu jít podepsat? V práci jsem okamžitě připraven si vzít volno.

Děkuji, Orkáč

Štítky:

Jeden komentář

  1. Zdeňka Slováková,roz. Lacká říká:

    Dobrý den.Není mi sice známo o nynějším využití bytu školníka ZDŠ, ale pokud se dodnes používá jen jako sklad, souhlasíme s Vaším návrhem.

[email protected] [email protected]