Informace o (opravách) místních komunikací v Hrabové, které se jinde nedozvíte…

Opraví Makro hluboké výtluky v autobusovém zálivu? Bude opravena hluboká díra ve vozovce u čerpací stanice Shell? Co se bude “dít” s ulicí K Nadjezdu? Jak to dopadlo se značkami zakazující předjíždění na Paskovské ulici? Kdo nechal odstranit sloupky na ulici Dubraviova? To všechno a ještě něco navíc se pokusím shrnout v článku.

Autobusový záliv u zastávky Žižkovská

V únoru letošního roku jsem zveřejnil informaci o tom, že Makro letos na jaře nechá opravit autobusový záliv u zastávky Žižkovská. Ing. Pavel Eliáš, hlavní manažer služeb společnosti Makro, mi minulý týden v pátek k dané opravě napsal:

Dobrý den,

příští týden proběhne finální kolo výběrového řízení. Po podpisu smlouvy bude už jenom záležet na tom, jaké bude mít vítěz tendru volné kapacity. Z našeho pohledu chceme termín co nejdříve.

Příjemný víkend přeje a zdraví Vás Pavel Eliáš

Autobusový záliv, únor 2022

Autobusový záliv, únor 2022

 

Projektová dokumentace rekonstrukce ulice K Nadjezdu

Městský obvod Ostrava-Hrabová si objednal u společnosti PUDIS s.r.o. zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby a povolení veřejného osvětlení na ulici K Nadjezdu, viz objednávka v PDF. Termín dodání byl stanoven do 31.7. 2022.

"Opravená" ulice K Nadjezdu, říjen 2021

“Opravená” ulice K Nadjezdu, říjen 2021

 

Výtluk u čerpací stanice Shell

Paní Renáta Moskalová z úřadu objednala opravu povrchu části ulice U Pumpy s termínem realizace do 30.6. 2022.

Příjezd k čerpací stanici Shell mezi Hrabovou a Vratimovem

Příjezd k čerpací stanici Shell mezi Hrabovou a Vratimovem

 

Zákaz předjíždění na Paskovské ulici

Loni v srpnu jsem napsal: Zákaz předjíždění na Paskovské ulici sice platí, ale je naprosto nevymahatelný a tedy spíše zbytečný. Značka by musela být i na jiných místech, než je vjezd do Hrabové. Jak mi dopravní policie potvrdila, aby někomu přestupek prokázala, musela by prokázat, že hříšník jel od Makra nebo od Mostní, což je sice možné dokázat, ale v praxi je to nereálné (šance je u hříšníků snad jen jedoucích od Mostní, kam hlídka dohlédne).

Vysvětlení: Na Paskovskou se lze dostat přes Tajgu, přes ulici K Nadjezdu a také pro mimohrabovské lze použít výmluva, že on vyjel ze Šídlovce a značku jednoduše nepotkal. Občan Hrabové by asi s touto argumentací doufám narazil, ale občan Hrabové v drtivé většině případů na Paskovské nepředjíždí.

K celé záležitosti na konci dubna letošního roku napsala paní Renáta Moskalová z našeho úřadu následující:

Ještě stále nemám vyřízený Váš níže uvedený požadavek.

O stanovisko byla požádána PČR a dále toto řeším se správou silnic. Postup jsme si již dojednali, takže bude zadán projekt dopravního značení a následná realizace. Termín  mohu pouze odhadnout, cca 6-7/2022.

Děkuji za pochopení.

 

Paskovská ulice a zákaz předjíždění | Zdroj: Seznam.cz

Paskovská ulice a zákaz předjíždění | Zdroj: Seznam.cz

 

Poškozený kanálový poklop na ulici Božetěchova a oprava povrchu vozovky

K celé záležitosti v polovině dubna letošního roku napsala paní Renáta Moskalová z našeho úřadu následující:

Vzhledem k závadám nebyla trasa doposud převzata. Co se týká kanálového poklopu, je to tvrzení proti tvrzení, není důkaz, že závadu způsobili pracovníci při opravách. Po opakované kontrole stavu kanalizačního poklopu bylo konstatováno, za účasti mých nadřízených, že se zatím výměna poklopu nebude provádět, nejedná se o havarijní stav, nejedná se o frekventovanou komunikaci. Pokud by se stav zhoršoval, přijmeme nutná opatření.

V opravě výtluků budeme samozřejmě pokračovat, a to nejen na ul. Božetěchova, jak to úřední postupy a počasí dovolí.

Poškozený kanálový poklop na ulici Božetěchova

Poškozený kanálový poklop na ulici Božetěchova

Sloupky na ulici Poplužní

Rada městkého obvodu byla informována o tom, že sloupky na Poplužní byly osazeny na základě podkladu odborného komise výstavby z roku 2020, který tehdy řešil prašnosti cesty.

Od té doby byla v roce 2021 cesta opravená, již není prašná, a proto podnět původních stěžovatelů již není z části opodstatněný.

Naopak bezprostředně po osazení sloupků se zvedla vlna nevole dotčených občanů, zemědělců a majitelů nemovitostí v lokalitě. Proto starosta s tajemníkem nechali sloupky odstranit. Rada se rozhodla dále se problematikou sloupků nezabývat.

Vzniklá škoda činí několik tisíc korun

Vzniklá škoda činí několik tisíc korun

 

Oprava obrubníků na ulici Domovská

V úseku Paskovská – Šídlovecká proběhne oprava obrubníků, které nestihla firma opravit v loňském roce. Cena oprav je 78 tisíc korun.

Některé obrubníky nebyly na ulici Domovská loni opraveny

Některé obrubníky nebyly na ulici Domovská loni opraveny

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]