Sbírka pro Hrabovjanku: Zastřešení altánu v lesním parku v Hrabové

Dnes byla na serveru donio.cz spuštěna sbírka peněz, které potřebuje spolek Zelená Hrabová z.s. získat na zastřešení nového dřevěného altánu. Více informací naleznete zde: https://www.donio.cz/zastreseni-altanu-pro-lesni-park-hrabovjanka-ostrava-hrabova.

Kdo sbírku organizuje?

Spolek Zelená Hrabová, z.s. působí převážně v městském obvodu Ostrava-Hrabová, kde pečuje o lesní park Hrabovjanku, který byl otevřen veřejnosti v červnu 2018. Tento park byl budován společně s dobrovolníky, je tak krásným komunitním dílem.

Komu pomůžeme?

Na podzim  roku 2017 byl v lesním parku Hrabovjanka vybudován vrbový altán, který má však životnost 4–5 let. Tento altán byl vlivem stáří letos v zimě odstraněn. Díky finanční podpoře města Ostravy a obvodu Hrabová jsme tak mohli nechat postavit nový dřevěný altán, který bude do budoucna ozeleněn.

Tím, že jsme neziskový spolek a finance si sháníme sami, jsou veškeré naše aktivity podmíněny právě úspěšností poskytnutých finančních darů, dotací atd. V minulém roce nám bohužel žádné finanční dary nebyly poskytnuty, ač nám byly příslíbeny stejně, jako v letech minulých. Potřebná finanční rezerva nám tak zákonitě chybí.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Chybí nám tedy finance na zastřešení nového dřevěného altánu. Jedná se o pokrytí stávající dřevěné konstrukce altánu dutinkovým polykarbonátem PC 10/2st bronz Multiclear, včetně ukončovacích a spojovacích Al profilů s povrchovou úpravou komaxit RAL hnědá. Polykarbonát bude kotven do konstrukce vruty do dřeva s podl. s pryží. Spoje polykarbonátu budou překryty krycí lištou včetně těsnění. Peníze ze sbírky tedy budou použity nastřechu altánu. Pokud by vybraná částka přesahovala částku, která je potřebná, finance použijeme na nákup a výsadbu popínavých rostlin k ozelenění altánu.

Pokud dojde k výběru 50% částky, tak se budeme snažit hledat finance ještě  někde jinde k tomu, abychom mohli altán zastřešit. Pokud bude však částka, kterou potřebujeme k zastřešení přesáhnuta, tak bychom finance použili na ozelenění altánu (výkopové práce, nákup vhodného substrátu a sadebního materiálu).

 

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]