(FOTO) Hrabovské kosy

V neděli, 22. května se v parku Hrabovjanka konal druhý ročník akce “Hrabovské kosy”. Na zahájení zatancovala děvčátka ze spolku TS Mata Hari. Poté se vydal průvod se soutěžícími za doprovodu dechovky Deor a diváků na přilehlou louku, kde proběhla vlastní soutěž o nejlepšího sekáče kosou.

Boj to byl vyčerpávající a zvítězili všichni, kteří se zúčastnili. Porota zhodnotila nejen metry, ale i vizuální vzhled posečené trávy.  Samotné vyhodnocení soutěže pak proběhlo v parku  “Hrabovjanka”.  Tanečky děvčat (včetně jednoho malého tanečníka), občerstvení a opékání špekáčků bylo příjemným ukončením zábavného odpoledne.  Děti si mohly za dohledu zdravotnice vyzkoušet základy první pomoci při úrazech.

Každopádně se akce povedla, počasí přálo a velké poděkování všem, kteří se o povedenou akci zasloužili.

Fotografie z akce na Zoneramě:

Štítky: ,

Jeden komentář

  1. Miroslav Poláček říká:

    1 komentář
    Poláčkovi Mirek Marc
    Děkujeme manželům Hromádkovým za tradičně krásné fotky z této vydařené akce. Sekáči dali do soutěže úplně vše a vyhráli vlastně všichni, holčičky Mataharky krásně tančily a Deor hrál do kroku i k poslechu. Do soutěže se zapojila i uprchlice z Ukrajiny, paní Naďa. Děvčata u občerstvení nestačila mazat chleby výbornou škvarkovou pomazánkou, buřty se opékaly, děti soutěžily v hodu kosou. Také úkol pro děti najít “ztracenou kosu” byl místními chlapci splněn. Program doplnila záchranářka – zdravotnice s ukázkou ošetřování ran. Nikdo se však nezranil, ikdyž to na fotkách vypadá, že sekáči pokosili nejenom trávu. Děkujeme všem pomocníkům, kteří se zasloužili o zdar akce.

[email protected] [email protected]