(Deník) Z Ostravy do Beskyd? Připravte si nervy, jsou peníze, a tak se opravuje

(Radek Luksza, Moravskoslezský deník) Plzeňská, Místecká, Frýdecká. To jsou výpadovky z Ostravy jižním směrem, na Frýdek-Místek a Beskydy, kde se cestou musí počítat se zdržením. Koordinace u dopravních omezení totiž vypadá tak, jak vypadá. A sami cestáři konstatují, že jak jsou peníze, tak se opravuje!

Od pondělí 17. října se asi až do konce listopadu rekonstruuje část Plzeňské ulice od Dubiny na Novou Bělou. Přesněji první etapa na necelém kilometru komunikace I/58. Provoz tu je sice obousměrný – ale řízený kyvadlově semafory. K tomu je třeba vědět, že průjezd Novou Bělou dále na Frýdek-Místek uzavřeli v Mitrovické ulici kvůli rozšiřování kanalizačního systému.
Vandalové poškodili cedulku na památníku polského turisticko – sportovního svazu Beskid Śląski na Javorovém, 18. 10. 2022.
Vulgární urážky Poláků v Beskydech na Javorovém. Vandalovi vadil polský památník

Další kolony se táhnou zejména ve špičce Místeckou ulicí, kde se nejen dokončují zastávky a podchody u Dřevoprodeje v Hrabůvce, ale nově i renovuje most č. 56-048.3 nad podchodem v Hrabové. A tady jsou už motoristé docela zvyklí, protože omezení navazuje na již hotovou obnovu mostu u Makra. Jen ucpání Frýdecké ulice ve směru z Kunčiček na Vratimov není zaviněno přímo nějakou opravou či uzavírkou, spíše je důsledkem těch všech v okolí. Dopravu tu řídí policie.
Vodní nádrž Baška mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí vypouštějí, bude se opravovat, biologové tu teď sbírají škeble a mlže, 19. 10. 2022.

„Problém může být i v tom, že vlastníci komunikací naplánují své akce a ty se schválí doslova úřednicky,“ nechává se slyšet Radek Podstawka, náměstek moravskoslezského hejtmana, v jehož gesci je doprava. Právě on je kritikem těch, kteří nedokáží zkoordinovat opravy tak, aby co nejméně vadily lidem. Podstawka připravuje pro Deník vyjádření s tím, že už je po schůzce, na níž se mělo probírat právě ono „sladění“ termínů rekonstrukcí.

Zdroj: https://moravskoslezsky.denik.cz/z-regionu/z-ostravy-na-frydek-mistek-pripravte-si-nervy-jsou-penize-a-tak-se-opravuje-2022.html

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]