Hrabová: Nový elektronický způsob vyzvedávání dětí ze školní družiny

(Bc. Petra Sedliáková, ZŠ Ostrava-Hrabová) V základní škole v Ostravě-Hrabové se chystá změna ve způsobu vyzvedávání dětí ze školní družiny. Nyní bude nově k vyzvednutí dítěte potřeba čip. Školní družina přechází na bezpečnější, rychlejší a především pohodlnější variantu vyzvedávání dětí, než byl doposud – využívaný zdlouhavý videozvonek.

Petra Bartoňová Sedliáková při testování čipového systému

Petra Bartoňová Sedliáková při testování čipového systému

Družina v Hrabové se přidala ke školám, které využívají elektronický systém BELLhop na provoz družin a čipový systém na vyzvedávání dětí. BELLhop řeší zásadní problémy, které při provozu školní družiny vznikají a poskytuje školám digitalizaci provozu a bezpečného fungování školní družiny. Systém také pomáhá s vedením elektronické třídní knihy a docházkou.

A jak to tedy funguje?

Systém je založený na identifikačních čipech, které vlastní osoby oprávněné dítě vyzvedávat (rodič, prarodič, sourozenec, teta, strýc atd.). Čip se jednoduše přiloží k terminálu u družinového vchodu školy. Terminál krátkým akustickým signálem potvrdí správné načtení čipu a zároveň zobrazí jméno dítěte. Po načtení čipu předá požadavek do příslušného oddělení a vychovatelka následně pošle dítě.

BELLhop zjednoduší vyzvedávání dětí – i ten, kdo přijde vyzvednout dítě poprvé, či chodí jen občas, nemusí pracně hledat, do kterého oddělení jeho dítě chodí, kam se děti v který čas přesouvají a podobně. Prostě jen přiloží svůj čip a informace se ihned zobrazí na monitoru konkrétní paní vychovatelce.

Na displeji terminálu se vyzvedávající osobě také okamžitě zobrazí, jestli je možné dítě vyzvednout, nebo zdali je ještě na obědě, odešlo do kroužku či celé oddělení je na vycházce, na školním hřišti atd. Vychovatelky mají díky systému okamžitý přehled o veškerém dění ve školní družině a přístup k historii všech událostí, ke kterým v družině došlo.

Díky tomuto zjednodušení se mohou daleko více věnovat dětem, čímž se značně zvyšuje kvalita služeb, které školní družina poskytuje.

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]