Šárka Waldhauserová: V dubnu všichni na start aneb Štafetová míle opět v Hrabové

Po letech se naši občané mohou těšit na další ročník Štafetové míle. Jak se zrodil nápad tento netradiční závod uspořádat, nám prozradí jeho hlavní organizátorka paní Šárka Waldhauserová.

V roce 2015 jsme jeli s manželem navštívit Prahu, pokochat se památkami. Když jsem ve vlaku prohlížela, kde bychom se prošli, narazila jsem na běžeckou akci pořádanou ve Stromovce. Byl to běh na 2 míle. Sportovní oblečení jsme měli s sebou, to se vždy hodí. „Už vím, kam půjdeme!“ houkla jsem na manžela. Ten odpověděl něco ve smyslu: „Ještě uvidíme,“ ale já už měla jasno. A v sobotu jsme už byli na startu. Ve Stromovce bylo docela husto, pozorovali jsme, že se organizátoři znají s účastníky závodu. Atmosféra byla fantastická, uvolněná. Rodinky, kamarádi, i ti, kteří jeli náhodou kolem – my, si to dopoledne přišli užít. Po doběhu měli organizátoři připraveny lívance pro všechny běžce. A ceny?? Banány. No, pecka!

Cestou domů se pomalu rodila myšlenka pořádat závody, které by měly podobný charakter – seriál závodů pro všechny s přátelskou atmosférou, originálním oceněním, aby to byl trénink i závod zároveň. Doma jsme pokračovali v tvorbě, ale to už nás bylo více hlav. Přehazovali jsme nápady: „Jedna míle, jo, super distanc. Co tak štafeta?? Jeden závod? Ne, raději dva. Ne více! A pohár! Bude pohár!!“ Na koloběžkách jsme jezdili po Hrabové a hledali to nejlepší místo s duchem. A našli…. U kostela. Večery s členy Bokolobka týmu ‐ Ondrou, Jardou, později i Monikou, zplodily Štafetovou míli, kterou jsme poprvé uspořádali v roce 2016. Postupně jsme to naše „dítě“ docela dobře vychovali. Běžců přibývalo a na závodech vládla skvělá přátelská atmosféra. Možná to bylo místem, možná tím, že běžci tvořili dvojice a sdíleli svou radost i bolest, možná jsme je dobře odměňovali, kdo ví.

Bohužel covid všechny na dva roky odstavil. Hodil do toho „vidle“. Během té doby se mnozí z nás změnili, někteří z našeho týmu odešli a nebyla lidská a možná morální kapacita Štafetovou míli pořádat. Těšily nás však pozitivní ohlasy na Štafetovku od bývalých účastníků, loni jsme dostali pár pochvalných zpráv a dotazů „Kdy už budete pořádat?“ Největším „prudičem“ byl Radek, který nás několikrát vybízel a vyloženě vyburcoval k aktivitě.

Takže, jdeme opět to toho!!! Jako by to bylo poprvé. Tak nám, prosím, všichni držte palce. Nebo… mám nápad!!!! Zkuste raději přijít a podpořit nás, přijďte si zaběhnout Štafetovou míli!!

Závody se, jako tradičně, budou konat na místě s duchem – před kostelem sv. Kateřiny vždy od 17 hodin. Před prvním závodem proběhne požehnání „Štafetovce“ od pana faráře Jana Larische.

Šárka Waldhauserová
předsedkyně Bokolobka tým Ostrava

Informace o Štafetové míli, včetně propozic, naleznete na webu Bokolobka týmu.

Propozice

Propozice

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]