Spolek rodičů a přátel školy informuje o svých záměrech

Hned v prvním květnovém týdnu jsme se sešli s vedením školy. Důvodem jednání byla částka 135 tis. Kč, kterou minulé vedení spolku převedlo jako dar škole. Následně byla činnost spolku přerušena. Dar 135 tis. Kč byl určen na dofinancování výstavby workoutového hřiště. Hřiště bylo v průběhu času nakonec postaveno obcí, a tak bylo třeba vymyslet, jak budou finance využity. V rámci občanského zákoníku nebylo možné dar vrátit spolku, proto jsme na společné schůzce probírali možnosti využití darovaných financí pro žáky školy.

Spolupráce s vedením školy funguje skvěle, i několik učitelů dalo podnět, co by se ve škole využilo nejvíce, popřípadě o co by měly zájem děti. A tak se vybraly dva větší a nákladnější projekty. Jedním z nich je obalovačka knih a materiály potřebné na obalování. Každý, kdo má ve škole děti, ví, co se na začátku roku strhne za šílenství, když musíte shánět obaly na knihy, zvlášť když mají atypický rozměr. A tak, aby školní knihy a učebnice vydržely co nejdéle, budou obaleny touto speciální obalovačkou. Druhým projektem, se kterým přišly paní učitelky a na který je chvála ze všech stran, je inovativní modulární a zábavná stavebnice Infento. Infento je stavebnice, která dětem umožňuje vytvářet vlastní vozítka nebo konstrukce a rozvíjet tak kreativní konstrukční kritické a inovativní myšlení. S žádostí o podporu na jeden z těchto projektů se určitě obrátíme i na obec.

Kdysi bývalo pravidlem, že spolek pomáhal financovat i menší projekty ve škole. Letos stihneme ještě podpořit 9. třídy na jejich stužkování, a to zakoupením šerp a kytic. Nezapomeneme ani na budoucí prvňáčky. Spolek finančně přispěje na uvítací balíčky, které připraví škola.

V tomto roce už toho více nestihneme. Bohužel se byrokracie s převodem spolku táhla déle, než by nám bylo milé, ale s tím se nedá nic dělat. Plány máme i do dalšího roku ty se ale neobejdou bez pomoci Vás rodičů, co máte na škole své děti. Budeme rádi, když se bude ještě někdo chtít zapojit do chodu spolku. Rozhodně nekoušeme a nové tváře vítáme, protože víc hlav víc nápadů.

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]