Hrabovské listy: Obrazová vzpomínka na Listopad 89

(Hrabovské listy 11/2019, autor textu: Petr Žižka, Foto: Oldřich Pavlík) Není mnoho fotografií, které připomínají dění kolem událostí 17. listopadu 1989 v Ostravě, natož pak v Hrabové. Malou připomínku na dění v revolučních dnech poslal do redakce Hrabovských listů rodák z Hrabové, bývalý špičkový hokejista a dnes fotograf pro časopis Turistika, Oldřich Pavlík.

Jde o fotografie z nedalekého Dolu Paskov a pan Pavlík doplnil obrázky těmito slovy, která nejlépe dokumentují dobu před 30 lety: „Byl jsem poslední, kdo se rozloučil s hvězdou, která hrdě svítila vždy při plnění plánu na Dole Paskov. Zahájení těžby bylo v prosinci 1965 a konec nastal deset let po sametové revoluci, tedy v roce 1999. S hvězdou jsem se s kolektivem šrotiště před třiceti lety, co by mistr, loučil slovem: Sbohem,” píše Oldřich Pavlík a dodává, že tyto fotografie dosud nikdo neviděl a jsou zcela unikátní. „Nikdo je nemá,” dodává pan Pavlík.

Redakce Hrabovských listů děkuje lvu Brázdilovi, který kontakt na Oldřicha Pavlíka zprostředkoval a samotnému autorovi originálních fotografií.

Petr Žižka

Zdroj: Archiv Hrabovských listů Milana Slívy

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]