Hrabovské listy: Podzim na farmě Duběnka

Na farmě Duběnka se život točí hlavně kolem zvířat. Přesto, že naše nejnovější aktivita je určena lidem, zejména dětem, opět se jedná o projekt, který pomáhá zvířátkům.

Ptáte se, o co jde? Přece o Školu malého chovatele a farmáře.

Vždy v neděli v 16.00 hodin je součástí návštěvního dne na farmě povídání o zvířatech. Každý měsíc našeho školního roku je věnován jednomu zvířátku. Začali jsme říjnem, který se tak stal měsícem králíka domácího. Za všechny králíky chované na farmě se jako průvodce představil zakrslý králíček beránek Melichar. Sám jako zachráněný nalezenec otevřel základní téma naší Školy malého chovatele a farmáře.

Proč stále nacházíme opuštěná a odložená zvířata v ohrožení života?

Ráda bych věřila, že to není jenom proto, že jsou lidé zlí a nezodpovědní. Třeba jim jenom chybí informace o tom, jak se o zvíře starat, jak lépe pochopit jeho chování, jak mu lépe porozumět. Možná právě v naší Škole  malého chovatele a farmáře získají tyto potřebné informace, které ve výsledku pomohou právě zvířatům.

Další měsíc listopad pak bude věnován holubům a hrdličkám. Abychom si zpestřili trochu smutný a melancholický podzimní čas a adventní čekání na vánoce, je tady nabídka dalších akcí na farmě.

Barborky a čertíci na farmě (3.12. 2023)

Ve kterém dítěti se neukrývá malý čertík? Tentokrát neschovávejte růžky pod čepici, ale přijďte se s nimi pochlubit.

Vánoční čas (17.12. 2023)

Zpíváme koledy za doprovodu harmonia naší milé Kamilky. Všichni zpěváčci dostanou čaj a perníček.

Štědrý den pro zvířátka (24.12. 2023)

Co dobrého dostanou do žlabu, do misky, do krmítka? POZOR! Tentokrát máme otevřeno od 15.00 do 16.00 hodin, abyste všichni stihli nadílku.

Nezapomeňte si, prosím, rezervovat kalendář farmy 2024, abyste se mohli těšit pohledem na zvířátka po celý rok.

Budu se těšit na Vaši návštěvu.

Vaše farmářka Jolana

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]