(FOTO) Petr Žižka: Ohlédnutí za schůzí dobrovolných hasičů

(Autor textu a fotek: Petr Žižka, SDH Ostrava-Hrabová) Člověk by třeba řekl, že taková výroční schůze obecního spolku bude vcelku nuda a rutina. Jsem rád, že jsem byl svědkem toho, že i takové setkání může znamenat prima odpoledne s výbornou atmosférou. Přesně takové to bylo totiž včera na schůzi Sboru dobrovolných hasičů v Ostravě-Hrabové.

Hasičům (a hasičkám) to v uniformách moc slušelo a asi bych si měl taky pořídit slavnostní stejnokroj… No uvidíme, zatím jsem spíše za vodníka na pravidelné hasičské Neckyádě. Hrabovské kamarády pozdravili nejen představitelé jejich “domovské” obce, ale taky kolegové – hasiči – z okolních ostravských částí nebo samostatných obcí.

Účastníci se “v kostce” dozvěděli, co se za uplynulý rok podařilo. Ocenění obdrželi jubilanti, zasloužilí a pracovití členové sboru, který patří k nejstarším a nejpočetnějším v obci. Bylo to opravdu pěkné sobotní odpoledne, které přešlo do podvečera. Mimochodem, jako výborný považuji nápad místo tradiční klobásy podávat řízek s bramborovým salátem. Byl skvělý (řízek i salát).

Díky Radkovi Orkáčovi, který na chvíli převzal můj fotopřístroj, což se stalo proto, že jsem fotit nemohl, páč jsem přebíral ocenění, kterého si moc a moc vážím. Kamarádi hasiči mne mile překvapili.

Fotky jsou na Google Photos:

Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]