Hrabovské listy: Zveme Vás do knihovny

(Hrabovské listy 05/2024, autor článku: Eva Vytasilová) Drazí čtenáři,

ráda bych vám poděkovala za součinnost při vyplňování právě probíhající ankety, jejímž prostřednictvím se snažíme zjistit, zda by byl mezi hrabovskými seniory zájem o čtenářský klub. Anketa bude probíhat ještě po celý měsíc květen a s jejím výsledkem vás po jejím ukončení seznámíme.

Zaznamenali jsme mezi vámi zájem o akce pro dospělé v knihovně a s potěšením vám vycházíme vstříc. V úterý 28. května k nám do hrabovské pobočky Knihovny města Ostravy zavítá pan Petr Ligocký se svou populární besedou Horor v ostravské literatuře. Začátek besedy je v 16 hodin.

Petr Ligocký. Zdroj: Adéla Opartyová

Petr Ligocký. Zdroj: Adéla Opartyová

Slavnostní pasování hrabovských prvňáčků

Ve středu 5. června se ve spolupráci s místní školou a zastupiteli obce uskuteční velká akce pro prvňáčky ze ZŠ Paskovská Pasování prvňáčků na čtenáře. Pro děti budou připraveny zábavné kvízy, které ověří jejich čtenářské dovednosti. Poté budou slavnostně pasováni na čtenáře a obdrží nejen knihy, ale i věcné dárky. Akce se uskuteční v dopoledních hodinách a na své malé čtenáře se mohou přijít podívat i jejich rodinní příslušníci.

Klub Šidélko

Dubnové setkání klubu pro nejmenší bylo plné barev. Děti si zacvičily, zhlédly pohádku, povozily se na padáku, zasadily semínka řeřichy a se zaujetím pozorovaly, jak mícháním vznikají nové barvy.

Zdroj: Knihovna města Ostravy

Zdroj: Knihovna města Ostravy

Ve čtvrtek 2. května bude na programu pohádka o hodném vajíčku, které už nechtělo dál pobývat ve zlobivé krabičce a odešlo do světa.

Červnové setkání proběhne v rámci festivalu Dny Fajne rodiny, a to 6. června. V pohádce Tuze hladová housenka se děti seznámí s jednou nenažranou housenkou.

Nové knihy

V dubnu vyšel hojně poptávaný třetí díl Šikmého kostela od Karin Lednické. K dispozici jsou pro čtenáře dva výtisky.
Série s detektivem Cormoranem Strikem se dočkala svého pokračování, nová kniha od R. Galbraitha (J. K. Rowlingová) má název Černočerné srdce.

Z humoristických knih bychom rádi upozornili na Svatební historky L. Macháčkové, která je nominována na Magnesii Literu. Z českých detektivních románů získaly nominace Krutý měsíc J. Jašové, Se džbánem pro vodu M. Horové a Vina a trest V. Martinkové. Posledně jmenovaná kniha bude k dispozici během června, ostatní zmíněné tituly jsou k zapůjčení již nyní.
Čtyřnásobnou držitelkou ceny Magnesia Litera je spisovatelka Radka Denemarková. Jejím zbrusu novým titulem je mnohovrstevnatý román Čokoládová krev.

O dalších novinkách vás budeme rádi informovat přímo v knihovně.

Na závěr si vás dovolujeme informovat, že v pon-dělí 20. května a v úterý 21. května bude knihovna z důvodu plánované revize fondu uzavřena.

Všem vám přeji vydařené dny

Eva Vytasilová

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]