Král je mrtev, ať žije král!

Le Roi est mort, vive le Roi! (Král je mrtev, ať žije král!) fráze, která se pro dnešní den rozhodně hodí. Všichni určitě dobře ví, že fráze byla používaná v souvislosti se jmenováním nového panovníka. A dnes Hrabová takového panovníka ztratila a zároveň i získala.

Jak vše dopadlo? Stačí zkopírovat dnešní příspěvek o šuškandě..

Starosta: Naď Rostislav Mgr.
Místostarosta: Trávníček Igor

Rada obce:

  • Naď Rostislav Mgr. (ODS)
  • Trávníček Igor (ODS)
  • Lyčka Libor (ODS)
  • Pospěch Milan (ČSSD)
  • Balušek Petr (KDU-ČSL)

Přestože byl staronový starosta hlasově indisponován, jako rétor rozhodně nezklamal. Mohlo by se zdát, že jednání Zastupitelstva proběhlo hladce, ale pravdou to rozhodně není. Určitě nejbouřlivější diskuze byla na téma Revitalizace vnitrobloku. Asi mi to nepřísluší, ale musím pochválit starostu, jak tuto diskuzi vedl a zároveň mi je velmi líto, jak se chovali někteří zastupitelé. Paní Tomisové moc fandím a je škoda, že ti co se ji měli zastat tam nebyli. Rozhodně nesouhlasím s názorem, že je to problém jen Šídlovce, protože Ostrava – Hrabová je jen jedna! Rád bych ještě vyzvedl postoj paní Kopitzové. Když se mělo hlasovat o vnitrobloku, vzala si slovo a řekla, že by se pro nedostatek informací nemělo hlasovat.

Celé jednání Zastupitelstva jsem si nahrával. Pan Šumbera nebyl sice proti nahrávání, ale poukázal na to, že bych měl mít od všech s nahráváním souhlas. Nahrávání na zastupitelstvu je velmi podrobně popsáno a vysvětleno zde nebo zde.

Na jednání Zastupitelstva jsem zmínil, že je pravděpodobně porušován jednací řád. Neříkal jsem to s cílem narušit jednání, ale spíše jsem chtěl poukázat na zastaralost jednacího řádu, který vznikl ještě za dob pana Rundta. Pokud není jednací řád aktuální, měl by se upravit. Pokud aktuální je, měl by se dodržovat:

  • Nejpozději po dvou hodinách souvislého jednání zastupitelstva městského obvodu je starosta (předsedající) povinen jednání přerušit a vyhlásit přestávku trvající alespoň 10 minut.
  • V průběhu jednání zastupitelstva městského obvodu je zakázáno v zasedací místnosti používat mobilní telefony.
  • Všechny materiály musí být zpracovány v počítačové síti (WINDOWS SERVER 2000), programovým jazykem WORD, příp. EXCEL. Zároveň  se zasílají tajemníkovi na společný server I: do složky zastupitelstvo, písemný materiál s označením zpracovatele.

 

Autor: Radomír Orkáč

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]