Video: Hrabová – lidé a země ve stínu habrů

ÚMOb Hrabová nemá námitek se zveřejněním videa “Hrabová – lidé a země ve stínu habrů”.

Odkaz na video je >>zde<<

Štítky: , , , ,

4 Komentáře

  1. ibra říká:

    Skvělé – je vidět profesionální práci.

  2. Milan Slíva jr. říká:

    Dokument je zajímavý a umně natočený, pouze označení Ostravice jako hranicí mezi Moravou a Polskem se mi příčí. Vzhledem k tomu, že dokument mapuje hlubší historii, bylo by správné označení jako hranice mezi Moravou a Slezskem. Tím Slezskem, jehož Vratislav (Wroclav) byla v 16. století nejdůležitějším obchodním městem Koruny České, následně bylo součástí Habsburské monarchie, i když toto později o část Slezska přišlo v Prusko-Rakouských válkách. Ostravice u Hrabové nikdy hranici mezi Moravou a Polskem netvořila.

  3. Martin Slepička říká:

    Pěkné video až na pár docela zásadních “chybiček”. Podle mě by o hranici mezi českým a polským královstvím by šlo uvažovat třeba v 13. století do vlády Václava II. (1283-1305), později už to však bylo se Slezskem dosti složité a proměnlivé.

  4. Stanislav Holis říká:

    Kostelík je krásný, vždy si na něj vzpomenu, když v televizi vidím vyhořelý Libušín na Pustevnách a věřím, že v dnešní elektronické době protipožárních čidel a dalších vychytávek je zajištění kostelíku na lepší úrovni než zmiňovaný Libušín na Pustevnách.

[email protected] [email protected]