Události uplynulého týdne

Krátký přehled událostí 10. týdne (2.-8.3.) roku 2015.

Majitel pozemku, kde se v minulosti nacházelo čapí hnízdo, nás informoval o úspěšném dokončení první fáze opravy hnízda. Kmen stromu byl ořezán tak, aby mohlo být nové hnízdo usazeno na zdravou část kmenu. O tomto víkendu měla být započata práce na kostře nového hnízda.

Komise pro děti a mládež oznámila uspořádání druhého letošního lyžařského zájezdu. Přihlašování bylo spuštěno dne 3.3. a z důvodu rychlého naplnění kapacity bylo ukončeno o tři dny později.

Na jednání RMOb Hrabová dne 4.3. byla sestavena Redakční rada ve složení: Mgr. Jan Šumbera (předseda), Ing. Bohumil Rundt, Mgr. Alica Strnišťová, Václav Fajfr, Ing. Radomír Orkáč. Novým šéfredaktorem je Petr Pavelka, novinář se zkušenostmi s tvorbou radničních a regionálních periodik. První (neveřejná) schůzka nové redakční rady proběhne dne 16.3.2015. Hlavním obsahem této schůzky bude projednání kodexu redakční rady  a budoucí grafické podoby Hrabovských listů. Za poskytnutí informací děkujeme panu Šumberovi.

V průběhu týdne byly konečně na webu obce odstraněny přebytečné, chybné nebo staré informace:

  • Vilém Závada (22. 9. 1905 – 30. 11. 1982) – Vilém Závada (22. 5. 1905 – 30. 11. 1982).
  • Počet obyvatel (k 1.1. 2014) – Počet obyvatel (k 1.1. 2015).
  • Dodáno jméno místostarosty do seznamu – vedení úřadu.
  • Zajímavé odkazy
  • Po mnoha měsících/letech byla odstraněna anketa, která necelou hodinu před odstraněním, vypadala takto:

anketa_20150304_1200

Kulturní komise ukončila ve čtvrtek 5.3. únorovou část fotosoutěže. Členové komise a zvolený zástupce základní školy vyberou vítěznou fotografii na své schůzi v úterý 10.3.

Koncem týdne spustilo sdružení TORALI o.s. mapování černých skládek na území obce.

V sobotu 7.3. probíhala na území Hrabové dopravně bezpečnostní akce. Policejní kontroly byly rozmístěny:

  • před mostem k Vratimovu (ve směru k Vratimovu),
  • čerpací stanice Shell (ve směru k Hrabové),
  • za zastávkou Staviva (ve směru k Vratimovu).

kontrola1 kontrola2

 

Štítky:

3 Komentáře

  1. Milan Slíva jr. říká:

    Nová redakční rada je vskutku zajímavá. Hovořilo se o navýšení počtu členů redakční rady za 3 na 5. Z důvodů zachování plurality. Ať se všechny strany zasedající v zastupitelstvu podílejí na tvorbě tohoto informačního média (stran je ale v zastupitelstvu 6). Navýšení proběhlo, ale až na jednu “drobnost”, tři navržení členové redakční rady kandidovali v komunálních volbách na kandidátce ODS. Takže nejen, že žádné rovnoměrné zastoupení, ale vedení radnice si jistí v redakční radě nadpoloviční většinu. Z tohoto důvodu lze o objektivitě redakční rady opodstatněně pochybovat. Vzhledem k výslednému složení, je navýšení počtu členů zarážející.

    Komise dle stran: Ostravak, ODS, ODS, ODS, ČSSD.

  2. Miroslav Houžvička říká:

    Tzv. nová redakční rada byla zvolena pravděpodobně radou v níž jsou členové ODS a až na dva nové členy, kteří se již před zvolením v součinnosti s dalšími, z jiných opozičních stran podíleli na tom aby se něco s novinami dělo, je to za zásluhy??!!Určitě né za zkušenosti(u jednoho člena velmi okaté). Souhlasím se slovem ZARÁŽEJÍCÍ….

  3. Miroslav Houžvička říká:

    Ještě dodatek- snad v dalším týdnu se najde někdo kdo opraví další chyby na které bylo upozornění: člen kulturní komise není Pavel Žižka a předsedkyní finanční komise(i když tak s p. Hrabovskou pracují)není p. Kopitzová.

[email protected] [email protected]