K redakční radě Hrabovských listů

V těchto dnech dostali občané Hrabové Hrabovské listy v nové podobě. Je to výsledek práce nové redakční rady jmenované radou městského obvodu. Přestože redakční rada je složena nově, nepovažujeme její složení za dobré. Pokračuje totiž „bolševický“ přístup analogický se sestavováním rady obvodu – většina členů redakční rady (tři) jsou zástupci ODS a celkem tři politické strany v ní nemají žádné zastoupení. Změna pro Hrabovou přitom navrhla svého zástupce, který by byl pro Hrabovské listy nepochybně přínosem, ale rada obvodu rozhodla, že tento člověk v redakční radě nebude a tím pádem tam ani tento politický subjekt nebude mít žádné zastoupení. Považujeme také za nešťastné, že vedení obvodu neumožnilo konání veřejné diskuse, kde by se mohli občané vyjádřit k tomu, jak by si přáli, aby Hrabovské listy vypadaly, resp. co by měly obsahovat.

Štítky: ,

4 Komentáře

  1. carmen říká:

    Při bolševickém zastoupení redakční rady
    skončí HL, jak jinak, zase v koši. Nic nového. A nepomůže ani nový obal.
    Tak, když ODS potřebuje 3 členy, proč ji nerozšířit jako nabubřelou povodňovou komisi o členy z jiných stran?
    Ne to byl vtip – řešením je poměrné zastoupení o členy z jiných politických subjektů.
    HL mají být apolitické, což současné ODS vzdělávací listy nezaručují.

  2. Vladimír Slavík říká:

    Paní Carmen, děkuji za včerejší slova, která jsem si přečetl v rubrice “Blog Vladimíra Slavíka” a zcela sdílím Vaše rozhořčení. Bohužel je nás prozatím málo, kteří se netají svými názory. Řešení vidím jedině v možnosti otevřené diskuse na stránkách budoucích Hrabovských listů. Vždyť naše “soukromé” weby čte pouze několik desítek občanů, kdežto HL cca 3000 lidí, kteří budou postupně vnímat pravdivé a rozumné argumenty k různým záležitostem veřejného života. To, že někteří Vaši sousedé HL nečtou, nic neznamená. Určitě to není většina občanů Šídlovce. Jen musíme ve svém úsilí vytrvat.

  3. Miroslav Houžvička říká:

    K redakční radě a HL – březnové číslo – “nováčci” nemohli mnoho měnit, ale museli “zachraňovat” aby číslo vůbec vyšlo( je to na delší informaci).
    Je to běh na dlouhou trať – nechme redakční radu a šéfredaktora pracovat, neodsuzujme, ale připomínkujme a dávejme návrhy na zlepšení(každý má svou představu)Hodnocení nechme až po dalších 2 až 3 číslech. Není to jednoduché změnit ihned to, co bylo pro bývalou redakční radu vyhovující. Nyní by HL měli být pro občany!! Můžete své názory vyjádřit i na schůzích zastupitelstva. Doba kdy na zastupitelstvu bylo rozhodováno jednoznačně je pryč. Jsou tam v opozici noví svědomití zastupitelé. Přijďte se sami . Můžete si pustit i video z posledního jednání.

  4. Miroslav Houžvička říká:

    Dodatek oprava-: Přijďte se sami přesvědčit. Můžete si pustit i video z posledního jednání-na webových stránkách hrabova.info.

[email protected] [email protected]