Bude Hrabová opravdu bez hracích automatů?

Na webových stránkách Hrabová.info byl 4. března zveřejněn článek upozorňující na možné důsledky schváleného zákazu hracích automatů  na území městského obvodu Jih a dosavadního postoje starosty a dalších členů Rady městského obvodu Hrabová, kteří až dosud nebyli pro zákaz hracích automatů v Hrabové. Po zveřejnění článku se ukázalo, že nejen ČSSD, ale i další opoziční strany  vidí v hracích automatech nešvar, který není v Hrabové vítán. Proto jsem po dohodě s ostatními  opozičními zastupiteli na březnovém zastupitelstvu požádal o projednání tohoto bodu na červnovém zastupitelstvu. Rada však sama došla k závěru, že bude lepší v tomto ustoupit opozici a dne 13. května schválila usnesení, že souhlasí se zavedením plošné regulace hazardu na území městského obvodu Hrabová. Věřme, že toto není jen nějaký taktický tah, ale že se podaří tento sociálně škodlivý prvek z Hrabové opravdu vymýtit.

Štítky:

3 Komentáře

  1. Stanislav Holis říká:

    a ukládá

    starostovi návrh obecně závazné vyhlášky, kterou se reguluje provozování loterií a jiných podobných her na území statutárního města Ostravy, předložit na zasedání Zastupitelstva městského obvodu Hrabová.

    Z toho vyplývá, že vlastně ještě nevíme, o jak velký ústupek rady se jedná. Aby to nebylo ve stylu: vlk se nažral a koza zůstala celá. Teď bude záležet na starostovi co napíše na papír a jestli to opozice “sežere”. Snad to bude stát za to!

  2. carmen říká:

    Byla jsem překvapena, kolik heren ubylo ve Vítkovicích,

    střediskové obci sociálně slabých a nepřízpusobivých – neschválili náhodou plošný zákaz heren a dobíhají pouze stávající licence?

    Pokud to jde na Jihu, snad ve Vítkovicích, tak není boha – a úřad stojí prakticky vedle svatostánku, aby to nešlo v Hrabové.

    Na zastupitelstvo se již těším, i když čas, který je vstřícný k pracovníkům úřadu a ostudný pro pracujícího člověka, mi vůbec nevyhovuje.

    Jsem zvědavá, kdo z radních se tam zase bude obrazně kroutit jak paragraf, kdo bude žvanit tak, že odvede pozornost sám od sebe a 

    jestli bude konečně na špalku useknuta ztracená hlava radního, podnikatele na hraně stavebního zákona a šéfa ODS (3 v jednom a nikdy zadarmo), která se od minulého zastupitelstva jaksi vypařila do ztracena.

    Zkratka ODS je pro mě i okolí obecný název pro šlendriántví a kamarádšoft, pro který se v nové době vžil staronový název kmotr – viz. ODS – Ostravské dopravní stavby v současnosti – Eurovia – prostě – Otřesné Dotované Stavby.

    Poslechnu si osobně tragikomickou činohru o několika dějstvích, v hlavní roli s Kecalem z Prodanky a poté ji shlédnu ze záznamu z klidu domova, s nohami na stole a s nevěřícným údivem.
    A nebudu jako obvykle chápat, proč se z nás povrchnost snaží udělat úplné d….y.

    Co mě ale obzvláště zajímá, je výběr firmy pro hřiště a koho je majitel kamarád a kolik to hodí.
    Zkazit se dá všechno a na našem úřadu jsou v tomhle směru profláknutí odborníci a mediální hvězdy nedobrého věhlasu.

    A kde je ta slíbená revitalizace vnitrobloku, nejméně za 4 mega.

    Protože, prozatím je to pouze nevzhledné betonové parkoviště s naddimenzovanou betonovou plochou pro přistávání letadel (vyhozené obecní peníze), jinak

    s propadající se zámkovkou, mizerně upraveným terénem, zasypanými funkčími kanály, zkomírající výsadbou, nejméně z poloviny suchou a dalo by se pokračovat….

  3. carmen říká:

    Naši hošani z předměstí, kteří nic dobrého nevěstí,

    by se už konečně mohli poučit a inspirovat, že pro obecní blaho se dá pracovat jinak – nezištně a mnohem lépe, např.:

    http://www.ostrava-online.cz/zpravy/lide-vybirali-podobu-dvora

    http://www.novinky.cz/bydleni/zahrada/369729-obyvatele-ctyr-domu-si-ve-vnitrobloku-navrhli-a-vytvorili-spolecnou-zahradu.html

    Ale to by museli zašít, lépe zabetonovat – to umí dokonale – bezednou kapsu vlastního prospěchu a pohřbít své nepochopitelné ambice.

    Něco špatného zkomírá a pomalu končí a možná něco dobrého začíná a z lidského marasmu vykvétá něco dobrého.

    Alespoň mám takový pocit.

    Doufám, že je správný, bylo by to dobré pro Hrabovou a její, většinou nezištné obyvatele.

[email protected] [email protected]