Nebudu vám lhát!

Se současnou redakční radou nikdy nebude Hrabová.Info web, který by podporoval nějaké konkrétní politické uskupení v Hrabové. Všechny strany i hnutí dostanou takový prostor, jaký si přejí.

Snažíme se, aby nám lidé věřili. Přestože jsem členem ČSSD, snažím se být ve všem co nejvíce objektivní a spravedlivě kritický. Každý musí mít svoji hlavu a nesmí se bát sdělit ostatním svůj názor, pokud chce něco změnit.

V čem vám nechci lhát? V ničem! Účelné zatajování informací je rovněž lež, a tak musím veřejnosti napsat o změně v ČSSD, která nedávno nastala. To co prozradím, se možná uvnitř ČSSD nebude někomu líbit, ale pokud píšu, to co píšu v úvodu, tak se nesmím chovat jinak.

Milan Pospěch je zpět v ČSSD

Pravděpodobně většina lidí ani neví, kdo je Milan Pospěch a proč je to vlastně tak “úžasná” novinka, že je zpět v MO ČSSD Hrabová. Mám potřebu o tom napsat, abychom totiž nestáli před ostatními s tím, že ho ČSSD odvolala a o jeho “štastném” návratu již nikdo nenapíše.

Milan Pospěch byl pro loňské volby na druhém místě kandidátky ČSSD v Hrabové. Prakticky ihned po volbách se nesla Hrabovou informace, že Milan Pospěch se sám domluvil se starostou, že jeho koalici podpoří a chce se stát radním. Dokonce nás někteří informovali o tom, že se má Milan Pospěch stát místostarostou, jak to ale bylo ve skutečnosti, nechci spekulovat.

Pravdou je, že Milan Pospěch získal v Hrabové za ČSSD nejvíce hlasů. Tato “pravda” padla především z úst starosty při vyjednávání ODS s ČSSD o utvoření koalice. Ve skutečnosti pravda znamenala, že ODS chce za radního pana Pospěcha. Argumentace kdo má “nejvíce” hlasů byla upřednostněna před názorem ČSSD, že tam chceme mít svého zástupce, kterého jsme si vybrali a nesouhlasíme s tím, že by měl být Milan Pospěch v radě obce. Že měl o pouhých 28 hlasů více, než např. druhý za ČSSD nehrálo pro ODS roli.

Ještě jedna věc zazněla při vyjednávání z úst pana starosty – pana Dvořáka nechceme, protože my chceme mít radu průchozí a s ním by to nešlo. Po roce nám může být každému jasné, co ona průchodnost vlastně znamenala.

Pana Pospěcha jsme před rokem z ČSSD téměř jednohlasně (mimo jeden zdržující se hlas) na své schůzi vyloučili. Než jsme tak učinili, dali jsme mu šanci “kopat” dále za ČSSD, za kterou byl zvolen. Šance měla podobu takovou, že se má Milan Pospěch vzdát mandátu radního a my ho budeme opět “respektovat” jako člena ČSSD.

I přes vyloučení je po několika měsících Milan Pospěch zpět v ČSSD. Nadřazený orgán v ČSSD je toho názoru, že nebyly porušeny stanovy a zrušil naše rozhodnutí ho vyloučit. Můžeme se ho pokusit znovu vyloučit, ale já osobně jsem byl na jednání výboru proti hrocení situace. Milan Pospěch je a zůstane přeběhlík, ale pokud se od něj dostatečně distancujeme, ukážeme vlídnou tvář a kdo opravdu chce, bude nám věřit.

Na poslední schůzi ČSSD, která se konala dne 10. 11. 2015, jsem Milana Pospěcha zahrnul dotazy, na které ani v jednom případě nedokázal odpovědět. Jako člen ČSSD a především radní by měl odpovědi znát, ale vše prakticky skončilo bez kloudné reakce. Po hodině se odebral na pivo do místní restaurace, přestože schůze pokračovala ještě další 3 hodiny. Kdyby opravdu chtěl, zůstal by s námi a bojoval by v zastupitelstvu a radě za lepší Hrabovou, tak jak to dělá podle mého názoru celá opozice, mimo “koaličního” pana Pospěcha.

Nechci vynášet odpovědi Milana Pospěcha ven z interní schůze ČSSD, ale nezodpovězené otázky zněly přibližně takto:

  • Proč jste nepodpořil jmenování redakční rady pod zastupitelstvem?
  • Kdo je nyní v redakční radě Hrabovských listů?
  • Kdy se naposledy sešla povodňová komise?
  • Kdy byl učiněn poslední zápis do povodňového deníku?
  • Proč bude budováno 3m široké “letiště” naproti restaurace U Lípy?
  • Proč stojí “vaše” auta na parkovišti hasičů, když máte možnost stát ve “svém” dvorku?
  • Kdy uklidíte mastné olejové skvrny z parkoviště, které tam zůstávají pod vašim autem?
  • Proč jste hlasoval v radě o uzavření dodatku na dokončení stavby – Revitalizace vnitrobloku?

Co bude dále?

Jen jedno je jisté, Milan Pospěch je členem ČSSD a tvoří koalici i přes náš vyslovený nesouhlas. Mně osobně se to nelíbí, ale to je tak asi všechno, co s tím můžu nekonfliktně dělat.

Pro všechny by bylo nejlepší, aby se Milan Pospěch pochlapil a veřejně řekl, za koho chce pro občany “kopat” a skutečně tak činil. Je prokazatelné, že již rok “kope” do občanů, kteří volili stranu ČSSD a o občanech Hrabové asi radši ani nemluvě.

Každý ví, že si musí ČSSD udělat pořádek sama, ale pomyslnou radou nad zlato je informace, jak to vlastně udělat “nevyhroceně” a k p(r)ospěchu všech.

12 Komentáře

  1. Miroslav Houžvička říká:

    Radku-dík,kéž by to dokázala také mlčící většina v zastupitelstvu, resp.kdyby sdělovala to co si myslí…

  2. petr novák říká:

    Lidí,kteří udělají pro Hrabovou něco pozitivního si vážím. Radek mezi ně patří což celoročně dokazuje ve svých aktivitách,dokonce je dle mně tahounem dění kultury a jiných aktivit v naší obci.Když k tomu vezmu jeho vyjadřování(nejen slovem) klobouk dolů.Já osobně jsem přítelem činu a né zbytečného slova.A jestli si někdo myslí,že to řečněním dokáže změnit,tak mu přeji hodně štěstí.A jenom tím,že budete pane Houžvičko,stále někoho vyzívat k diskuzi toho pardon pro Hrabovou moc neuděláte.Samozřejmně je to pouze můj názor a dle jiných třeba nesprávný.

    • Miroslav Houžvička říká:

      Vážený pane Nováku, samozřejmě,že tzv.,podle vás,řečněním se nic nezmění,ale mlčením se toho změní podstatně míň.
      Je to o názoru o činnosti někoho o kterém mnoho nevím,rád se s vámi setkám a můžeme si o mé činnosti v Hrabové i mimo popovídat.

      • Radomír Orkáč říká:

        Panove, nejprve diky!

        Ted uz stop ve vzajemnem osocovani. Oba nemate problem rikat sve nazory a oba si to nekdy urcite vyrikate. Moznosti bude jeste dost.

        Vazim si Vas obou, oba to vite, tak mi udelejte radost a dost uz…

        • Miroslav Houžvička říká:

          Musím odpovědět:osočování-ani náhodou,jestli to tak vyznělo,pak velká omluva.Jsem nepřítelem diskuzí přes web,rád jednám přímo z očí do očí.

  3. Petr Novák (djokovič) říká:

    Nabídku na setkání vítám,určitě se domluvíme.Musím se přiznat,že jsem se domluvil už i s panem Slavíkem,ale času je málo.Tedˇ přes zimu to chci napravit.A to co jsem napsal bylo pouze vyjádření názoru,nechtěl jsem nikoho ani pana Houžvičku osočovat.Když to nyní čtu,tak to i stou tvou připomínkou dohromady vypadá ostře,ale úmysl osočování jsem neměl v plánu.

  4. Stanislav Holiš říká:

    Tohle mi napsala kámoška – z Brušperku, bohužel, když už to vypadalo, že přiletí první vlaštovka k socanům v Hrabové, ouha, už je mrtvá….. jo, je to pěkná ostuda. A je to přesně tak jak to vypadá. Jak už jsem říkala asi stokrát, dokud se lidé nebudou v politice angažovat, korupčíci budou mít navrch. Je tam spousta kvalitních lidí (právě kolem Pavílny Nytrové), ale je to 80:120 a všechno záleží na tom, kdo má více hlasů. Takže dokud se poměry nevyrovnají, je F-M , co se ČSSD týká, ztracený. Měj se fajn, M. Na vysvětlenou, hlasovali o tom, jestli můžou být nominováni do čela kandidátky členové, kteří jsou vyšetřováni v různých kauzách policií. PS. P. Nytrová – poslankyně čssd.

    • Stanislav Holiš říká:

      Jen bych upřesnil tu první mrtvou vlaštovku. Ve lhotce ( Ostrava) jsou dva kolaboranti, kteří se nechali zvolit za soc. ale hlasují s ods, ale nejsou schopni s nimi udělat pořádek. V tom jsou v Hrabové napřed, ovšem díky politikaření to neprošlo a tím si kopou hrob. Nemožnost udělat si pořádek ve vlasní straně není dobré znamení.

  5. Vladimír Petana říká:

    Radku,
    děkuji za pravdivé a kultivované vysvětlení této situace uvnitř místní organizace ČSSD.

  6. Šárka Tomisová říká:

    Názor z lidu:

    Pokud p Prospěch místostarostou, tak Pepek Vyskoč ze švejka STAROSTA !?!

  7. Jan Dvořák říká:

    Článek je pravdivý až na jedno: nadřazený stranický orgán nerozhodl o tom, že Pospěch neporušil stanovy, ale o tom, že má být členem. Rozhodování proběšhlo v duchu hesla, že není rozhodující, kdo má pravdu, ale kdo má většinu. Pro pochopení je potřeba popsat blíže proces rozhodování o této záležitosti. Okresní výkonný výbor, který je bezprostředně nadřízeným orgánem místní organizace, rozhodnutí o zrušení členství potvrdil již na počátku roku jako důvodné, čímž se stalo platným. Jenže stanovy dávají ještě možnost takovému členu podat odvolání (bez odkladného účinku), na základě kterého zrušení členství musí ještě potvrdit okresní konference. Bohužel je třeba říci, že podobná věc se stala i v jiném městském obvodě a protože na této okresní konferenci bylo nové stranické vedení Ostravy zvoleno i skupinou kolem těchto lidí, zajistili si, že Pospěch nebude vyloučen, aby nevznikl precedens pro jejich vlastní vyloučení z ČSSD. Taková je bohužel někdy vyšší politika, ale slibuji voličům, že se místní organizace s problémem P(r)ospěch vypořádá.

[email protected] [email protected]