„Obytný“ přívěs u Hrabovského jezu

Tak to máme pořád dokola… Kontrolní výbor vyzve obec, aby činila ve věci zdemolovaného obytného přívěsu u cyklostezky kolem Ostravice kroky k jeho odstranění. „Ano budeme se snažit“.

Jenže pak se dlouho nic neděje a přívěs je dál využíván bezdomovci k občasnému přespání, demolován stejně jako posezení v jeho těsné blízkosti. Na stejný dotaz na zastupitelstvu obce stejná odpověď, jen s tím rozdílem, že jsme o pár měsíců dál.

prives

Poslední připomínka padla na zastupitelstvu obce 8.6.2016, odpověď už byla delší „ano víme o tom, máme plán, do měsíce vyřešíme…“. Že by ten plán spočíval v tom, že si této ruiny přestanou lidé všímat? Pokud ano tak nevyšel, kolem této ostudy Hrabové projdou, proběhnou či projedou stovky lidí… Mezitím jen tak mimochodem někdo zdemoloval i betonový stůl přilehlého posezení.

Jak dlouho bude tato „černá skládka“ obtěžovat návštěvníky jedné z nejfrekventovanějších ostravských cyklostezek je tedy záhadou.

Jan Šumbera (zastupitel za hnutí Ostravak)

3 Komentáře

  1. Vladimír Petana říká:

    Přísloví praví: Slibem neurazíš. No možná , že to je v referátu Památkového ústavu.

  2. Jan Socha říká:

    Dobrý den,
    dnes 5.9.2016 jsem nechal přívěs odtáhnout odtahovou službou od břehu Ostravice u ul. Mostní na zpevněnou oplocenou plochu u budovy ÚMOb Hrabová do doby, než si jej majitel odveze na definitivní místo a uhradí úřadu náklady za zábor a odtah.

    • Stanislav Holiš říká:

      Skvělá práce, pochvala tajemníkovi. Jen škoda, že to trvalo trochu déle, než jsme si představovali. Teď už jen chybí vyměnit zlomenou nohu stolu za zdravou a Hrabová bude mít o jeden vřed méně.

[email protected] [email protected]