Vzpomínáte? Já docela živě …

Dnes je to přesně rok, kdy jsem napsal dodatek k šuškandě a poprosil jsem všechny, aby respektovali, že potřebuji oddech. Stejně tak to udělám i letos, možná z toho bude v příštích letech i tradice;-)

Tehdy to bylo všechno o kritice, kritice toho proč neustále útočím na starostu, radní, zastupitele, kritice mé kritiky, kritice toho co nedělám, atd.

Živě si na to vzpomínám, protože není příjemné poslouchat ze všech stran, proč např. napadám zákonnost jednání Zastupitelstva, proč někoho poučuji, kritizuji, vždyť oni to dělají přece nejlíp jak umí. Poslouchat to, jak se o mně baví zastupitelé v hospodě, poslouchat to, jak jsem arogantní a na něco si hraji.

Nikdo mi nevěřil, když jsem říkal, že Hrabovské listy jsou cenzurovány, nikdo mi nevěřil, že jsou komisím a sdružením/spolkům házeny klacky pod nohy. Heslu “voda teče, světlo svítí” nikdo nerozuměl, nikdo nechápal, že tady chybí jakékoliv informace, že se vše tají, o všem se pouze šušká. Nikdo nezjišťoval, proč vlastně vznikl občasník, proč jsme ze svého dávali tisíce na věci, když by to měla dělat/platit obec…

Po zmařeném jednání zastupitelstva (před rokem) mi jeden zastupitel řekl, že s Orkáčema nechce již mít nic společného, starosta Naď mě před ostatními nazval debilem a “poslal by mě prý hodně daleko” a podobných reakcí bylo tehdy mnohem více.

Proč to píšu? Zapomeňme na to, co bylo a važme si toho, co už konečně máme a kam směřujeme. Hrabová se proměnila v úžasné místo k životu a děkuji všem, kteří se o to zasloužili.

Opět po roce jsem se rozhodl, že si vezmu dovolenou. Chci se konečně věnovat rodině, připravit se na změnu zaměstnání a začít trénovat na maraton, který bych chtěl příští rok zkusit.

Děkuji všem za to, že sem chodíte a děkuji, že konečně “táhneme za jeden provaz“. Přeji všem krásné svátky a v Novém roce na shledanou.

5 Komentáře

  1. Jan Šumbera říká:

    🙂

  2. Petr Novák říká:

    Ok,dávám ti týden,pak tě budu otravovat.Djokovič

  3. Petr Žižka říká:

    jojo, myslím, že to byl (teda stále ještě je) pro Hrabovou a hlavně pro lidi, kteří to tu mají rádi, docela dobrý a zajímavý rok:-). Já si třeba uvědomil, že to tady mám fakt rád. A že je mi tu dobře. A že je tu spousta skvělých lidí. A že to tu máme fajné a hezké…

    A když už s tím Radek začal, tak se přidávám s přáním pěkných svátků. PŽ

  4. Jan Dvořák říká:

    Radku, díky za tu odvedenou práci. Ač to není zvykem, trochu ale s Tebou nesouhlasím – jednak byli lidé, kteří Ti věřili už tehdy, a bohužel ještě i dnes stále nemá vedení obvodu zájem, aby se táhlo za jeden provaz. Jen je to lepší (Hrabovské listy přímo skvělé) a je to i Tvoje zásluha, za kterou si určitě zasluhuješ oddech.

  5. Petr Blanár říká:

    Protože se s Radkem Orkáčem osobně neznám a míjíme se více méně jen na obecních akcích či jednáních zastupitelstva tak mu tímto vyslovuji za jeho práci velké poděkování. Přeji pohodový odpočinek a v dalším roce stejnou dávku entuziasmu s jakou věci související s Hrabovou a tímto webem dělá. Hezké svátky všem.

[email protected] [email protected]