Dodatek k šuškandě

Po schůzce s panem Trávníčkem musím upřesnit informace, které jsem zapsal do článku s názvem Šuškanda – odvolání a volba (místo)starosty. V danou dobu se mi je nepodařilo ověřit z dvou různých zdrojů, přestože místostarosta dostal před zveřejněním článku dostatečný čas na reakci.

Pan Trávníček mi na dnešní schůzce jednoznačně dementoval zveřejněnou informaci, že kdokoliv z ODS uvažuje o volbě pana Milana Pospěcha do pozice místostarosty. Ostatní získané informace si ponechám pro sebe.

V Hrabové je již velmi dlouhou dobu nouze o důvěryhodné informace. Nejvíce informací má ten, kdo chodí do místních restaurací. Jelikož mezi tyto lidi nepatřím, snažil jsem se vždy získávat informace přímo u těch, kteří je mají z první ruky a dokonce je ověřovat na více místech.

Hrabová.Info nikdy nebyl bulvár a nikdy nebude místo, kde se názory cenzurují či záměrně upravují. Popravdě řečeno, už mě nebaví přinášet informace, které málo kdo ocení a diskutuje veřejně, přestože se stává, že mi denně napíše i 10 lidí!, jestli nevím, co je nového. Naopak veřejně se pak v komentářích píše nekonstruktivně a nebojím se tvrdit, že i stylem – “a co jako”.

Nebaví mě být za toho, kdo má informace a když je zveřejní, je pak terčem nejrůznější kritiky – v kostele, v komentářích, v zákulisí a na jiných místech.

V posledních týdnech nebyla nouze v (přesných) statistických údajích návštěvnosti (nejedná se o číslo ve článcích) o překročení hranice 250 různých čtenářů za den. Lidé si ale prokazatelně informací neváží, protože jak spousta z nás již napsala, lidem stačí, že světla svítí a voda teče.

Rozhodl jsem se, že si po více než roce vezmu dovolenou v jinak neplacené práci, odměňované kritikou. Stojí za mnou práce jednoho tisíce hodin jen na webu Hrabová.Info, takže mi dovolte si odpočinout.

Pravděpodobně neštěkne ani pes, ale ten jinak neštěkne, ani v případě, že úřad, Rada či Zastupitelstvo nepracuje jak má a nebo dokonce když je u nás porušován zákon.

Máme Hrabovské listy, obecní web a rozhlas, takže o informace bezesporu nouze nebude…

V novém roce na viděnou.

11 Komentáře

  1. Stanislav Holiš říká:

    Odvedl jsi kus skvělé práce, takže máš oprávněně nárok na šlofíka, zasloužíš si ho. Karty jsou rozdány a myslím si, že dobře a už zítra po zastupitelstvu uvidíme na vlastní oči výsledek, který snad potěší nás všechny a především tebe…..:-)

  2. Miroslav Houžvička říká:

    Podařilo se rozhýbat klidné vody i tvou velkou zásluhou.Díky,ale pravdou zůstává-boj ještě nekončí,není ještě vyhráno.Snad se otevřely oči některým občanům.

  3. Šárka Tomisová říká:

    Děkujeme a neodejděte napořád Radku, hluboce si Vás vážíme.

    Hrabová člověka jako jste Vy, potřebuje jako sůl a jak je známo – sůl je nad zlato 🙂

  4. Vítězslav Křenek říká:

    Haf, haf, haf.
    Užij si v klidu a zdraví dovolenou a Vánoce.
    Těším se na další články.

  5. Petr říká:

    Lidé jsou ovce. To co jste dokázal za rok, to tady nikdo nedokázal za mnoho let.

    Nevím, co je příčinou, ale když vypnete celý web, lidé pochopí, jak vás potřebují!

    • Milan Slíva jr. říká:

      Vypínání webu určitě nikdo nezvažoval. Radek si bohužel momentálně z dění v Hrabové prochází obdobím pocitu zmaru a beznaděje. Potřebuje odstup, aby pochopil, že se za ten rok podařilo opravdu hodně. Proto si bere dovolenou. Dnes jej na zastupitelstvu nepotkáme, stejně jako včera nenašel sílu na zasedání kulturní komise a výroční schůzi ČSSD. Na člověka holt to negativní doléhá intenzivněji. Naštěstí to negativní i rychleji odeznívá. Dopřejme mu tedy chvíli, aby to mělo čas odeznít. Po dobu jeho nepřítomnosti se ho budu snažit zde zastoupit.

      • Petr říká:

        To je sice pěkné, že si pan Orkáč bere dovolenou, ale podle mě to je jen něčí hra!

        Nemám čas chodit na Zastupitelstvo a zajímá mě, co se říká, klidně i šušká.

        Nevíte tedy někdo, co se šušká? Bude starosta odvolaný? Kdo bude starostou a místostarostou?

        Proč by měl být starosta vlastně odvolán?

        • Milan Slíva jr. říká:

          Bohužel ani já nevím, co přesně se za Radkovou náhlou dovolenou skrývá. Mohou to být informace, které se Radek dověděl na včerejší schůzce s panem Trávníčkem. Nějaká poslední kapka, která mu zašedla svět. Každopádně Radek důrazně odmítl, že by za tím byl pan Trávníček. Osobně se také domnívám, že v pozadí je něčí hra a hrají tam pravděpodobnou roli i nějaké účelové pomluvy na Radkovu osobu. O co přesně se jedná netuším. Každopádně se asi jedná o spoustu malých věcí, které dohromady už na něj byly moc.

          O informace z jednání zastupitelstva nepřijdete, „Zastupitelstvo mýma očima“ zde píšu já a dnes se zastupitelstva hodlám opět zúčastnit a o jednání zde poreferovat.

          A proč by měl být starosta vlastně odvolán? Má ze zákona prakticky dány pouze dvě povinnosti a obě si moc dobře neplní. Důvod proč tomu tak je, je veřejným tajemstvím.

          • Petr říká:

            Děkuji za reakci. Naď ještě učil moje děti a bude ho škoda.

            S panem Orkáčem to je divné, tak doufám, že si odpočine a zase se vrátí. Pokud vydrží 3 roky, tak podle mě všem ukáže, jak se to má dělat.

            Pane Slívo, budu se těšit na váš článek, protože v Hrabové neexistuje jiné místo s informacemi, než je tady. Lidé si toho podle mě váží, jen to nenapíšou.

            Ještě mi, prosím napište, co se stane, když to již pan Orkáč nebude chtít dělat?

            • Milan Slíva jr. říká:

              V prvé řadě doufám, že tato situace nenastane a nic tomu v současné chvíli nenasvědčuje.

              V nejčernějším scénáři bych byl schopen stránky přestěhovat jinam, jelikož Radek poskytuje zdarma i server, na kterém tyto stránky běží. Pokračovalo by se dál, ale Radek by citelně chyběl, protože Hrabova.info věnoval nezištně spousty hodin práce a spousty důležitých informací má mezi prvníma. Museli by se hledat další pisatelé z řad občanů Hrabové, kteří by mimo jiné byli uvítáni i v současné době. Stránky jako takové by doufám nezanikly na úbytě a přežily by, ale už by to byly jiné stránky než doposud, protože Radek je jejich duší.

              Ale jak jsem psal, pevně věřím, že k tomu nedojde a obavy jsou zbytečné.

  6. Jan Dvořák říká:

    Radek možná dospěl k nepříjemnému závěru,který znám taky: kdo nic nedělá, nic nezkazí, resp. pokud je člověk v něčem aktivní, vždy se najde někdo, komu to vadí. Přitom Radek spolu s dalšími dělá věc velmi prospěšnou, musím to potvrdit. A platí, že na každém šprochu je pravdy trochu – nevěřím, že by si Radkův informátor zprávu o P(r)ospěchovi vymyslel, někde něco takového prostě zmíněno být muselo. Možná to pan Slíva vycítil správně, protože i když není nic domluveno, registruji určité signály, že to nové uspořádání vedení obvodu nemusí dopadnout tak, jak bychom si všichni přáli. Ale uvidíme, třeba to nakonec dopadne dobře. A samozřejmě se už těšme na konec Radkovy dovolené!

[email protected] [email protected]