Kateřina Lesová: Porazila jsem rakovinu

“Porazila jsem rakovinu, ale ničí mě následky. Bez koní už bych tu nebyla.”, tak zní titulek na serveru onadnes.cz. Katku budete možná někteří znát, někteří budete znát její maminku, která dlouhé roky vlastnila na Šídlovci kadeřnictví.

V sedmi letech porazila pětatřicetiletá Kateřina Lesová vzácný typ rakoviny – nádor kosterního svalu. Dnes chodí o francouzských holích, na delší vzdálenost potřebuje invalidní vozík. Silné bolesti musí tlumit opiáty. Ale nechce skončit jako ležák a protože miluje koně, věnuje se paradrezuře. Jejím snem je vyhrávat závody.

Pokud si podrobně článek přečtete narazíte i na zajímavou informaci, že Katka chtěla startovat i na paralympiádě:

Autor: Alexandr Satinský, MAFRA

Katce se v paradrezuře daří. Loni plánovala start na paralympiádě v Riu de Janeiru. Základní kvalifikační podmínku splnila, ale odjet nemohla. Chyběly jí peníze na to, aby na dalších závodech nasbírala dostatek bodů do světového drezurního žebříčku. Jen peníze by ale Katce k závodění nestačily.

Více se dočtete na onadnes.cz: http://ona.idnes.cz/nebyt-koni-rakovina-uz-by-me-davno-dostala-rika-bojovnice-katka-p78-/spolecnost.aspx?c=A170130_112847_spolecnost_jup

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]