Zákaz stání na točně autobusu

Nepoužívaná autobusová smyčka našla před několika měsíci smysluplné využití, ale rodiče hned od začátku mají pochybnosti, zda je (ne)bude Městská policie pokutovat, když se při vyzvedávání dítěte zdrží. Na tuto obavu reagoval tajemník úřadu, který v textu situaci vysvětluje.

Projíždějící policie neřeší ani pohyb/stání vozidel na přilehlé Stezce pro chodce a cyklisty, takže pokutování rodičů za “delší” vyzvedávání svých dětí ze školy nehrozí.

Auto na stezce a policie jen “přihlíží”…

Dobrý den,

záležitost autobusové smyčky jsme řešili naposled na schůzce vedení MOb s Policií ČR a MP dne 13.6.2017. Na točně je umístěna značka zákaz stání. To znamená, že zde řidiči mohou zastavit a strávit nezbytně nutnou dobu k naložení a vyložení nákladu, v tomto případě dítěte. Neměli by se výrazně vzdalovat od auta. Přivezení a odvezení dítě ze školy bude Městská policie tolerovat. Prozatím zde nikdo nebyl sankcionován a MP byla informována, že tak činíme pro bezpečnost dětí. Pokud se to neosvědčí nebo budou řidiči tuto situaci zneužívat, přijme MOb jiné řešení, např. parkování po dobu max. 30 min.

Na točně je umístěna značka zákaz stání

Ing. Jan Socha

tajemník

Úřad městského obvodu Hrabová
Bažanova 174/4, 720 00 Ostrava-Hrabová
T +420 599 420 109
M+725 940 318
E [email protected]
W www.ostrava-hrabova.cz

 

Jeden komentář

  1. Jan Dvořák říká:

    Je krajně nešťastné, že tam obvod nechal dát značku “Zákaz stání” (Komise výstavby, dopravy a ekologie nic takového ve svém podnětu nenavrhovala)a následně s policií domlouvá, aby stání tolerovala. Ale poradím: jeďte do smyčky v protisměru, kde vám nikdo pokutu nedá, protože tam značka zákaz stání není (ani značka zákaz vjezdu do jednosměrné ulice, protože tu obvod instalovat opomněl). Už jsem sice chybějící značku hlásil, ale dle předchozích zkušeností je pravděpodobné, že nějakou dobu určitě současný stav vydrží….

[email protected] [email protected]