Modernizace semaforu u školy II.

Dne 1.8.2017 zde vyšel příspěvek „Modernizace semaforu u školy“. Tuto modernizaci jsem přijal s povděkem, protože semafor skutečně občas sloužil jako špunt na Paskovské.

Byl jsem dva týdny pryč a teď jsem stál s autem na výjezdu ze Šrobárové na Paskovskou. Jelo několik vozidel a tak jsem se rozhlédl, jak to pokračuje. A hle, nový sloup semaforu stojí přímo uprostřed chodníku a naváděcího pruhu pro slepce.

Jak jsem se vrátil, šel jsem na místo samé se podívat, zda mě nešálil zrak. Nešálil a je to horší. Sloupy ve slepeckém proužku jsou dva. Jsou to sloupy na severní straně komunikace Paskovská. Kromě slepců to zkomplikuje i průjezd kočárků. Bude to již slalom speciál. A to je prosím v chodníku, který je náš a o který se máme starat. Jak tam projede v zimě pluh?

Stavba má být dokončena 31.8.2017, takže se už nikdo nebude touto „drobností“ zabývat. Předpokládám, že ÚMOb Hrabová, se jako dotčená strana ke stavbě vyjadřoval a určitě kladně.

Jen tak pro zajímavost: podobný problém vznikal při stavbě chodníku od točny ke škole. To stály sloupy veřejného osvětlení uprostřed chodníku, kam je umístil projektant. Po zásahu několika členů rady se „problém“ vyřešil tím, že se na sloupy dala delší ramena (sériově vyráběná) a sloupy se daly mimo chodník.

Když dovedeme zavěsit semafory nad pořádně širokou křižovatku u vítkovického stadionu, dovedli bychom polidštit i jedinou řízenou křižovatku v Hrabové.

3 Komentáře

  1. Jaroslav Janeček říká:

    Tak to se zase jednou něco povedlo.Je ta jako v Kocourkově.Určitě bude plno výmluv kdo.proč a že to nešlo jinak.KECY!!

  2. Jan Dvořák říká:

    Asi to projektant pojal jako svéráznou prevenci, aby slepce nepřejelo auto….

  3. Vladimír Petana říká:

    Tak opět nejsme jedničky. S překážkou ve slepeckém vodicím pruhu zvítězilo Brno a to si trouflo na ještě lepší místo – nástupiště tramvají před jejich hlavním nádražím. To my jsme troškaři.
    https://www.novinky.cz/domaci/448868-brno-opravilo-nastupiste-ktere-vedlo-nevidome-do-reklamnich-tabuli.html
    Kdypak to asi opraví naši …

[email protected] [email protected]