Dnes začíná platit přísnější hájení nočního klidu

„Stížností přibývalo, proto jsme už dříve přijali vyhlášku o nočním klidu, za jejíž porušení hrozí pokuta do výše sto tisíc korun. Vyhláška umožňuje noční produkci i po 22. hodině, ale jen povoleným akcím,“ říká primátor Tomáš Macura s tím, že loni město povolilo 106 akcí, ale letos mnohem méně.

Za porušení obecně závazné vyhlášky města hrozí fyzickým osobám, podnikajícím fyzickým osobám a právnickým osobám pokuta do výše 100 tisíc korun, fyzickým osobám lze uložit i omezující opatření.

Přísnější hájení nočního klidu začíná platit dnes, t.j. 22. března. Městský obvod Hrabová dostal výjimku pouze pro jedinou akci – Hravá Hrabová s hudební zastávkou – 23. 6. 2018. Letos se tak pravděpodobně v Hrabové nedočkáme hasičských, fotbalových a jiných zábav na hřišti TJ Sokol Hrabová.

Vyhláška se dotýká dokonce i produkce Kinematografu bratří Čadíků, který u nás tradičně začíná promítat filmy ve 20:00 hod. a protáhne-li se promítání přes 22. hod., hrozí pořadateli (obci) pokuta.

„Pokračujeme v hledání kompromisu mezi návštěvníky akcí a rezidenty, kteří si stěžují na rušení nočního klidu. Po vyhodnocení loňské festivalové sezony jsme se rozhodli vyhlášku zpřísnit. Zastupitelé odhlasovali, že počet akcí se zkrácenou dobou nočního klidu se sníží na 37,“ přibližuje primátor.

Zdroj vyjádření primátora: ostrava.idnes.cz

4 Komentáře

  1. Petr Novák říká:

    Je třeba napsat,že Coloursů a jiných podobných akcí pořádané městem se to netýká,dostaly vyjímku.Pokud se bude hrát ve Vratimově,smůla nejsou součástí Ostravy,prostě kocourkov.Přitom nejvíce stížností kvůli kterým vše vzniklo byl onen festival dodovaný městem.Za mne děkujeme pane Macuro s ANO.

  2. Stanislav říká:

    Přesně tak

  3. Jan Dvořák říká:

    To, že primátor prý starostům obvodů řekl, že problém bude vyřešen tím, že porušování vyhlášky bude Městskou policií tolerováno (padlo včera na besedě), svědčí o tom, jací lidé toto město vedou.

  4. Lenka říká:

    Čím dál lépe… si pamatuji jako dítě bývaly zábavy na dědinách taky dlouho do noci, kdy hudba byla slyšet až kdoví kam daleko a nikdo si nestěžoval. Život je i tak složitý a lidi se potřebují i bavit, odreagovat se od starostí. Dnes mnozí mají na starost jak si kde na cokoli stěžovat a znepříjemnit pěkné chvíle druhým. Možná kdyby se zašli občas pobavit, tak by nebyli tak protivní. …. Tak vám přeji všem krásný a pohodový život

[email protected] [email protected]