Pohádkový les se nakonec vydařil

Jedno květnové sobotní odpoledne se z části Šídlovce stalo pohádkové místo, kde tančily víly, vlk se přetahoval o děti s Karkulkou nebo vodníci vystoupili s mořskou pannou na souš a zastavovali kolemjdoucí. Nechyběla však ani Sněhurka a trpaslíci, ježibaba s pecí a divošky, klaun a další…

Hned v úvodu je potřeba říct, že akce se vydařila i přes silný déšť a bouřku v závěru a děti se bavily, soudě dle úsměvů na jejich tvářích;-)

Start akce byl umístěn do areálu restaurace Zvonírna, kde si rodiče s dětmi vyzvedli lístek, na který jim pohádkové bytosti daly po splnění úkolu razítko. Nakonec bylo rozdáno celkem 130 lístků, někteří návštěvníci však chodili i bez nich. Dle rozdaných oplatek (cca 120 ks) skoro všichni stihli obejít většinu stanovišť, takže jen málo dětí uteklo bez odměny před bouřkou domů.

Moc děkujeme všem, kteří se na akci a její přípravě podíleli, protože dobrovolníků se nakonec našlo dost, včetně komise pro děti a mládež a paní Pravdové, která z jejich farmy Duběnka na akci přivedla poníka s pohádkovou výzdobou. Kdyby však nebylo Divadla tety Chechtalíny, respektive manželů Poláčkových, nic z toho by se včera v Hrabové neodehrálo. Marcelo, Mirku, děkujeme!

Slosovací soutěž o dva lístky

Je nám ctí a potěšením oznámit vítěze ve slosovací soutěži o dva lístky na hudební představení Boccacciův DEKAMERON. Vylosovaným vítězem je Kateřina Kalusová, gratulujeme!

Ztráty a nálezy

Jeden z organizátorů ztratil dioptrické brýle, které byly speciálně upravené přímo pro danou osobu. Ke ztrátě došlo pravděpodobně buď někde na stanovišti vlka s Karkulkou (před Zvonírnou) nebo na parkovišti. Děkujeme případnému nálezci za odevzdání brýlí ve Zvonírně nebo pošlete emailovou zprávu na [email protected] .

Fotky z akce jsou na FlickruFlickru:

Pohádkový les se nakonec vydařil [1], květen 2018

Pohádkový les se nakonec vydařil [2], květen 2018

3 Komentáře

  1. Poláčková Marcela říká:

    Děkujeme moc všem dobrovolníkům i fotografům,kteří nám pomohli s Pohádkovým lesem a R. Orkáčovi také za skvělou propagaci akce. A jak vidno na fotografii s vlkem, aspoň někdy umíme táhnout za jeden provaz. Připravili jsme vše pro naše děti s velkou láskou a pečlivostí a doufáme, že se všechny společně s rodiči dobře bavily. Škoda jen, že hromy a blesky nám překazily plánovanou následnou zábavu s tanečkama. Ale nevadí, snad se podaří příště. Plánujeme ještě mnoho dalších akcí pro děti jako je Živý betlém, Vynášení Moreny, Otvírání studánek a stavění májky, atd. Využijeme k tomu určitě i přírodní prostředí našeho nově vznikajícího parku Hrabovjanka. Našim cílem je společná zábava rodičů a dětí, společná zábava všech obyvatel naší krásné Hrabové. Těší se na vás vaše teta Chechtalína se svým divadelním a tanečním týmem.

    • Ilona Hromádková říká:

      Naložili jste si toho na záda dosti … ale dětský úsměv a radost je patřičnou odměnou za práci, kterou ti dospěláci vynaloží .. 🙂 Pár fotek i od nás (resp. naši dcery zde : https://www.zonerama.com/Ostrava-Hrabova/Album/4318448 )

      • Poláčková Marcela říká:

        Děkujeme moc Vaší dcerce, je stejně talentovaná pro fotografii jako Vy. Opravdu to dalo mnoho práce vše nachystat, těch kostýmů, pomůcek, kulis, soutěžních úkolů, dohromady s dětmi těch lidí bylo jistě skoro 3OO. Ale jak píšete, spokojenost dětí je pro nás velkou motivací. Příště si i zatančíme a zablbneme, když počasí dovolí.

[email protected] [email protected]