Vrchol trapnosti

Je vcelku známo, že s blížícími se komunálními volbami v Hrabové byla ze strany některých lidí rozpoutána štvavá kampaň, která má za cíl zpopularizovat a vyzdvihnout partičku kolem pana Slavíka, kteří si vznešeně říkají Klub přátel Hrabové.

Kromě Hrabovských novin, které vydává pan Slavík, mají i facebookový kanál, který lze nazvat esencí vzájemné komunikační masturbace ega. Žijí v bublině, kde se navzájem ujišťují o své výlučnosti, „lajkují“ si do kříže názory a shodují se na tom, že je třeba zničit žábu na prameni dobra Hrabové, Radka Orkáče. Aby v tom vodopádu trapnosti a lží nemohly příspívat nepohodlné osoby, tak jsou blokovány, aby se nemohly bránit pomluvám. Jsem jeden z nich, jelikož nejaktivnější přispěvatel Mgr. Martin Slepička mě má v blokovaných a nemohu číst příspěvky které zveřejňuje, natož na ně reagovat, či se účastnit diskuzí pod jeho články. Vcelku komické, když se u svých příspěvku vedle holedbá mladý pán Mgr. Gromnica, že jejich kanál je určený pro všechny a každý tam může přispívat bez cenzury. Opravdu banda komiků.

Včera jste se zde na Hrabova.info zastal Radka Orkáče, v komentáři pod svým článkem zde, v reakci na nesoudný příspěvek manželů Poláčkových (svůj příspěvek ještě překopíruji na konec tohoto článku).

Dnes ráno jsem byl upozorněn na video, které bylo zveřejněno na youtube a také na facebookovém kanále zmíněného spolku. Když pominu absolutní nesoudnost ohledně kvality tohoto dílka, tak považuji myšlenku, vzít si pro vlastní propagaci budovatelskou píseň z dob nejtužšího budování komunismu u nás, z roku 1953 a přezpívat ji nenápaditým textem, za minimálně zvláštní a ve výsledku trapné. Ale zveřejnit tuto píseň jen pár příspěvků nad vzpomínkovým příspěvkem na Heliodora Píku, za vrchol neslušnosti a pohrdání jeho obětí.

V oddrhovačce Poláčkových jsem nazýván jako Cholewové. Pravděpodobně nejen mě tím chtěli urazit, ale čím více jsem nad tím přemýšlel, tak jsem se naopak na to označení cítil hrdý. Jsem hrdý, že ve mě koluje i cholewovská krev, krev tohoto fojtského rodu, který stovky let dědičně spravoval Hrabovou a sloužil ji. Hrdý na to, že jsem potomek jednoho z nejstarších známých našich doložených fojtů, Melichara Cholewy. A vzhledem k tomu, že fojtství přecházelo z otce na syna, tak pravděpodobně i potomek fojta Jiřího Cholewy, jehož úmrtí bylo od nepaměti vzpomínáno na trámu našeho kostelíku. Rád bych Hrabové také dobře sloužil, proto si mě Poláčkové Cholewou klidně nazývejte. Cholewové jsou mé hluboké kořeny v této pro mě tolik milované obci a je dobré vědět, že kromě srdce mě pojí s Hrabovou mnohem více.

Než na konci pod čarou připojím příspěvek, kterým jsem si vysloužil onu „písničku“, dávám ostatním možnost posoudit, jakou budovatelskou trapnost Poláčkovi se svými spoluklubníky vyplodili. Člověk je najednou vděčen, že je Hrabová aktuálně neprůjezdná, protože jsem si jist, že bychom se z jejich strany jinak dočkali alegorického vozu ověšeného pentlemi a z tlampačů vyřvávajícího tuto oddrhovačku.

Já jen doufám, že to co tu ona elitářská partička chce, toho se tady nikdy nedočkáme. Recipročně jim posílám také jednu písničku, nenazpíval jsem ji sice já, ale její text mi mluví z duše a vcelku mi ke klubníkům sedí.

a jelikož se jedná o lidi akademicky vzdělané, a z tohoto důvodu inteligentní a kultivované, dozajista ocení pár citátů, za nimiž stojí François de La Rochefoucauld:

  • Člověk není nikdy tak směšný vlastnostmi, které má, jako těmi, které předstírá.
  • Co vypadá jako velkomyslnost, bývá ve skutečnosti pohodlnost nebo bohorovnost.
  • Čeho se na nás dopustí druzí, s tím už se nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.

Myslím, že nejen já bych byl rád, aby KPH zanechalo negativní kampaně a šplhání k moci po cizích zádech a šli ke komunálním volbám rovně a s čístým štítem. Starostové a nezávislí mají pro výběr svých zástupců nějaký pokřivený „cit“. O minulých volbách jsme se dočkali rapujícího doktora z Hradce Králové a nyní zde díky nim máme ne méně vzdělané budovatelské písničkáře. A to vám STANe tedy pěkně děkujeme.

Milan Slíva jr.
psáno v Hrabové, 8.7.2018


A pod čarou ještě příspěvek, psaný Poláčkovým, kterým jsem si vysloužil tuto písničku:

Na straně jedné jsou slova. Na straně druhé jsou činy. Činy až tak obkecávat nejde. Pro mě je důležité co konkrétní člověk dělá a ne to, kolik titulů ma před a za jménem. To má samozřejmě vliv v profesní sféře, které se daný akademický titul týká. Titul však v žádném případě není patent na rozum. Důležité je to co člověk dělá a co okolí přináší.

Pro to je pro mne mnohem důležitější to, že Radek Orkáč aktuálně pořádá dětský tábor, určený také pro děti z Hrabové, který s partou sobě blízkých lidí pořádá již léta a také jej zajišťuje a vede. Důležité je to, že se organizačně a časově podílí na většině akcí co se v Hrabové konají a v neposlední řadě věnoval tisíce hodin přinášení informací spoluobčanům nejen zde na Hrabova.info, ale také na webu obce, facebooku, twitteru…

Na druhé straně mám MUDr. Rostislava Gromnicu Ph.D. o kterém vím, kolik titulů ma před a za jménem, kolik vypublikoval prací, že 16 let byl poradcem ministerstva zdravotnictví, že je soudní znalec, přední odborník na nemoci z povolání a spoustu dalších věcí. Což je jistě úctyhodné a bylo by pro Hrabovou přínosné, kdybychom byli hornická kolonie a našim hlavním problémem byla prolezlost souchotinami.

Nedozvěděl jsem se, jaký byl jeho přínos pro Hrabovou jako člověka, kromě toho, že zvyšuje statistickou papírovou vzdělanost v obci. A mohu zodpovědně prohlásit, že to není proto, že by mu někdo bránil se realizovat. Kdo se chtěl pro druhé v posledních třech letech realizovat, mohl. I proto jsou Hrabovské listy takové jako je nyní máme, máme zde naučnou stezku, vyrostl park Hrabovjanka, koná se spoustu zajímavých akcí, konají se výlety, lidé jsou aktivnější a nebojí se o problémech v obci mluvit. Za tím vším stojí konkrétní lidé, kteří neváhali přiložit ruku k dílu a obětovat svůj čas ve prospěch ostatních a kterých si nejen proto vážím. U většiny z nich netuším, zda nějaký akademický titul mají a není to pro jejich činnost důležité. Za ničím z toho však nevidím nikoho z klanu Gromniců. Toto samozřejmě nevytykám Vám, Poláčkovi. Vy máte dobré nápady, chcete dělat něco pro druhé, ale věci často končí tak, že si lidé další spolupráci s Vámi rozmyslí.

Radek Orkáč je mimo jiné také vysokoškolsky vzdělaný, inženýr, člen předního odborného týmu zabývajícího se u nás v republice internetovou bezpečností. Jeho názory mi co se týče správy internetových médií přijdou jako relevantnější, obzvláště, když veřejná média k nemocem z povolání stále nepatří.

Fundovanost v jednom oboru nedělá z člověka univerzálního odborníka. Než se z pera pana doktora Gromnici opět dozvím, že mu neprojevuji dostatečný respekt a úctu, tak mu musím sdělit, obojí je něco, co si člověk musí zasloužit a obojí jsou atributy, které u mne nepožívá. Mimo jiné i z důvodu jeho vystupování. Chápu, že v jeho očích jsem obyčejný plebs, ale vzhledem k tomu, že již nejsem nejmladší, je mi úplně jedno, jak mě vnímá.

KPH může sebevíc omílat, jak je to nepolitický spolek, když jejich pozvánce na besedu pana Slavíka vévodilo logo politického hnutí STAN a logo KPH na stejné pozvánce vychází logotypem ze stejného politického hnutí a používá dokonce stejné barvy a stejné písmo. Pan doktor Gromnica také jasně deklaroval, že KPH je spolek pro středopravicově smýšlející občany. Taktéž se ve veřejných prohlášeních podepisuje jako „Lídr koalice STAN a nezávislí – Klub přátel Hrabové“. Indicií více než dost pro to, považovat tuto partičku za politický subjekt.

Štítky:

11 Komentáře

  1. poláček miroslav říká:

    Vážený pane Milane Slívo, to je jak hra malých dětí s balonkem. Sem, zpět, sem zpět. Nejvíce legrační se mi zdá, že na všech vašich mediích je zablokovaná většina členů Klubu přátel Hrabové a toto si nemohou přečíst. S písní na rtech (ikdyž zpívat neumím) jdu kopat brambory, to bude produktivnější. Ale že zrovna Vám nevadí praktiky StB se opravdu divím.

    • Radomír Orkáč říká:

      Vážený Mirku Poláčku,

      asi byste měli lidem vysvětlit, co znamenají “odposlechy” ve Vaší písni a kdo přesně je blokován.

      Osobně jsem zablokoval před více než rokem (možná dvěma) pana Gromnicu staršího – důvodem bylo zastávání se názoru, že slovo “hovado” patří do titulku příspěvku na obecním Facebooku, čímž napadal mnoha nevybíravými komentáři správce skupiny (tehdy mou osobu).

      Dále vím o blokovaném panu Gromnicovi mladšímu, protože on si blokuje správce (zatím ještě stále servisní účet mediální komise) a znemožňuje tak dohled nad oficiálním kanálem obce. Vyřazení jeho profilu ze členství skupiny byl jediný způsob, jak docílit odstranění politické agitace, kterou zanechal v komentářích. On sám je blokován stále proto, že se opětovně chtěl mezi členy zařadit, ale správce si neblokoval.

      “Na všech vašich mediích je zablokovaná většina členů Klubu přátel Hrabové”

      Jestliže většina členů KPH jsou dva lidé, pak nechápu, proč je kolem toho takový cirkus – Facebooková skupina obce má 868 členů a dva problémoví jsou pryč. Já myslím, že FB skupině to jen prospělo, nehledě na to, že jste si stěžovali i mediální komisi a ta Vám stanovisko již zaslala – u pana Gromnici mladšího si stačí neblokovat správce.

      A ještě k nevyřčenému… Pan Slavík blokován není, jak se zmiňuje. Pouze se písemně zavázal, že zde chodit nebude. Říkat, že je blokován, samozřejmě může, ale je to účelová lež a pokud to chcete i nadále používat ve svých agitacích, měli byste to dokázat – stačí mi jediný screenshot, který zde na Hrabová.Info samozřejmě zveřejním i s mou omluvou a vysvětlením, kde byla chyba – pokud je na naší straně.

  2. Jan Dvořák říká:

    Klasik by se zeptal: A komu to vše prospěje?

    • poláček miroslav říká:

      Myslím, že klasik už odpověděl v “Pelíškách”, pokud lze tento film brát za vyjádření klasika. Klasik, neklasik, já už vážně musím dokopat ty brambory a končím diskuzi. Ale stále si zpívám, na poli mě nikdo necenzuruje.

      • Milan Slíva jr. říká:

        Zato tady pod cenzurou vysloveně úpíte.

        • poláček miroslav říká:

          Tak brambory z větší části vykopány, můžu odpovědět. Skutečně zde na Hrabova info cenzurován nejsem, dokonce tady mohu zpívat. Však by to popřelo název “necenzurovaného webu”, ale někteří cenzurováni jsou. A na obecním FB cenzurován jsem a nejen já, chtěli jsme uveřejnit některé příspěvky, naprosto apolitické, splňující pravidla a Vy pane Slívo jste řekl, že naše jména již jsou symbolem určité strany a proto to nejde.

          • Milan Slíva jr. říká:

            Ale no tak, pane Poláčku. Sám dobře víte, že nebyly smazány příspěvky pro to, kdo to psal, ale co se v nich psalo. Byly to účelové komentáře, které neměly informovat, ale byly pod průhlednou záminkou chlubení se zeleninovými výpěstky, kterýžto příspěvek byl zadán tak, aby všichni správci nebyli informováni o jeho umístění. Následně jste všichni z KPH začali přidávat propagační příspěvky na akci STAN a KPH (viz velká loga v záhlaví na pozvánce). Dokonce jste i ignorovali, že si Martin spletl cuketu s okurkou, protože by to rozhodilo předpřipravený scénář. Propagační komentáře jsem samozřejmě moderoval a udělal bych to kdykoliv znova. O tom, že chlubení zeleninou nebylo primárním cílem svědčí i to, že máte samozřejmě nafocenou obrazovku s příspěvky u kterých jste moderování předpokládali. Kdopak si po přidání příspěvků ihned fotí obrazovku? V příspěvcích jste si vykali, přestože jsem Vás osobně slyšel si při hovoru tykat, aby ostatní návštěvníci nepoznali, že se jedná o habaďůru. Chápu, že i ve Vaších očích jsem obyčejný plebs, ale až tak mou inteligenci podceňovat nemusíte. Ne nadarmo jsem byl jmenován hlavním moderátorem jednoho z největších genealogických fór v republice, s moderováním mám opravdu zkušenosti. Nechápu, když se politické propagace v médiích zdržujeme my, ODS, ČSSD a všechny politické strany, měl bych u Vás toto ignorovat? Namáte dělat z bezesporu zajímavé besedy pana Slavíka politickou propagační akci a se zveřejněním by nebyl sebemenší problém. Ať každý posoudí apolitičnost akce sám na pozvánce níže.

            Pozvánka

            Druhý Váš příspěvek, který jsem moderoval, se týkal demonstrace za práva zvířat mimo Hrabovou, kde příspěvek nevyhovoval z více hledisek, zejména nesouvisel s lokálním informačním posláním. Vše co jsem moderoval, za tím si stojím a udělal bych to znova. Více moderováno, pokud vím nebylo.

            Každopádně oceňuji, že nepopíráte, že zde cenzurován nejste.

  3. poláček miroslav říká:

    Pane Milane Slívo, o této cenzuře jsem nehovořil, to byla jen taková legrace, která vznikla naprosto spontánně a neplánovaně, ale vy mi stejně věřit nebudete. My jsme prostě veselí lidé, rádi se smějeme, zpíváme, máme rádi lidi, rádi vyslechneme jejich přání a starosti a taky jim pomůžeme. Jsme velmi upřímní a průhlední a velmi nám vadí ta závist a nenávist, ty intriky, lži a faleš. S Martinem si vykáme, je mezi námi taková ta přirozená mezigenerační úcta. Takže jsem měl na mysli jinou cenzuru, ale to už je jedno. O Vašich kvalitách a inteligenci si vůbec nedovolím pochybovat, takže se někdy dost divím s čím vším souhlasíte a co vše podporujete. A všechno to je zbytečné, mám pocit, že nám všem jde v konečném důsledku o to, aby Hrabová vzkvétala a dobře se nám zde žilo. A věřte, že v takové atmosféře se nežije dobře nikomu. Tu píseň jsme nazpívali upřímně a tak, jak to cítíme.

    • Radomír Orkáč říká:

      Vážený Mirku Poláčku,

      zopakuji, na co jsem se zeptal:

      “Asi byste měli lidem vysvětlit, co znamenají „odposlechy“ ve Vaší písni a kdo přesně je blokován.”

      Myslím si, že se ta informace/vysvětlení zanedlouho bude všem hodit (určitě o tom ještě napíšu), obzvláště, když mi před delším časem přistála v mailu (od anonyma, který je dohledatelný) tato informace:

      “Kdy vám tyto lži a pomluvy začnou být trapné, kdy přestanete používat praktiky STB, kdy se přestanete nabourávat do adres osob, používat falešné profily? Možná až si uvědomíte, že vás čím dál více lidí nesnáší a opovrhuje vámi a naopak nám to jedině prospěje.”

      Vzhledem k okolnostem, které v předchozích dnech nastaly a veřejnost o tom zatím ještě neví, mě zajímá tato pasáž:

      “kdy se přestanete nabourávat do adres osob”

      O tom všem se zmiňujete ve Vaši písni, takže o tom musíte vědět.

      Odpovíte mi veřejně, co to znamená? Nebo to je jen Vaše předvolební rétorika? Zastrašovat, vyhrožovat, osočovat, lhát, vymýšlet si… a ještě si stěžovat, že KPH tady nemá nic co chtěl.

  4. Martin Slepička říká:

    Informuji, že jsem podal návrh na projednání přestupku proti občanskému soužití podle ustanovení § 7 odst. 1 písm. a, c a § 7 odst. 3 písm. b Zákona č. 251/2016 Sb. o některých přestupcích, kterého se na mé osobnosti, jak se domnívám, dopustil Milan Slíva a to tím, že dne 8. 7. 2018 v 9.28 hodin jako autor publikoval článek „https://www.hrabova.info/2018/07/08/vrchol-trapnosti/“.

  5. Veronika Vondráčková říká:

    Nevim co je šílenější. Jestli ta píseň nebo ta diskuse …

[email protected] [email protected]