Potřeba diskuse: Hrabová.Info a Hrabovské noviny spojily síly

Nejprve trochu historie. V minulých letech díky internetu vznikly v Hrabové dva weby, Hrabovské noviny a Hrabova.info. Jsou zde k přečtení různé články a informace, převážně o činnosti samosprávy.

Větší možnosti diskuse vždy byla díky komentářům na Hrabova.info a vstupovali do ní jak občané tak místní politici. Konkrétně Milan Slíva, Mirek Houžvička, Martin Slepička, Šárka Tomisová, Petr Halfar, Honza Dvořák, Jan Šumbera, Petr Žižka, Stanislav Holiš, Igor Trávníček a mnoho dalších.

S určitým časovým odstupem hodnotíme tyto diskuse jako velmi významné a možná, že měly určitý vliv i na výraznou obměnu zastupitelstva při posledních volbách, kdy devět dřívějších zastupitelů bylo nahrazeno novými osobnostmi.

Mimo webové stránky se začalo diskutovat i prostřednictvím FB, poněkud však neorganizovaně. Na tomto textu, který právě čtete se shodli oba protagonisté místních neoficiálních webů – Radek Orkáč a Vladimír Slavík a mají k současné situaci v této oblasti následující stanovisko:

Jsme přesvědčeni o prospěšnosti diskuse mezi občany na jakékoliv téma. Pokud jde o problematiku veřejných záležitostí Hrabové, je zde k dispozici web Hrabova.info.

Současným problémem není technická stránka tohoto webu, ale určitý „ostych“ čtenářů vyslovit své názory k publikovaným tématům. Jako v podobných případech, musí s tím někdo začít. Zcela logicky se to očekává od místních politiků, tedy zastupitelů. Občané očekávají, že na daná témata mají svůj názor, který si rádi vyslechnou. Ale cenné jsou i názory nepolitiků, tedy normálních občanů.

Kupříkladu k problematice výstavby bytových domů u Šídlovce, ke kvalitě webových stránek obce, k výsledkům tříkrálové sbírky atd. Skutečnost, že nikdo neměl k těmto materiálům, zveřejněným na Hrabova.info žádný komentář je zarážející.

S úctou Vladimír Slavík a Radomír Orkáč.

Jeden komentář

  1. Martin Veselý říká:

    Souhlasím s prospěšnosti diskuze . Ale měly by být komentáře jen k danému tématu. Diskuze by měla být moderována a komentáře nebo části komentářů , které se netýkají daného článku , bez milosti mazat.

[email protected] [email protected]