Areál (původně Tchas) na konci ulice Na Farském II

Jak jsem již zde na Hrabová.Info psal, zastupitelům MOb Ostrava-Hrabová přišel od rezidentů ulic Na Farském a Lužné email s předmětem “(původně Tchas) na konci ulice Na Farském – nesouhlas s zamýšleným využíváním areálu nebo jeho částí”. Přestože se může se zdát, že občané v této věci u nás nenajdou oporu, opak je však pravdou, budeme to nyní hlídat…

Dostala se ke mně informace, že pan Richter (zástupce rezidentů) byl ve středu 27.2. 2019 na našem úřadě a předal tam na “podatelně” velké množství dokumentů/informací, které MĚLY BÝT předány radním i zastupitelům.

Ve čtvrtek 28.2. 2019 jsem volal na úřad, jestli se tam mohu pro dokumenty zastavit, že bych se s nimi chtěl co nejdříve seznámit. Dozvěděl jsem se však, že vše bylo předáno vedoucí stavebního odboru, paní Faicové, na kterou se mě (nakonec neúspěšně) paní Haunerová pokusila telefonicky přepojit. Paní Faicové jsem tedy obratem poslal níže uvedený email, ale během chvíle mi paní Haunerová ještě volala, že paní Faicovou odchytila při cestě na oběd a že mi naskenované dokumenty ještě ten den odpoledne pošle paní Faicová mailem. Nestalo se tak…

Ještě ve čtvrtek 28.2. 2019 jsem v 16:43 hod. napsal paní Faicové následující email:

Omlouvám se, pokud jste ještě v práci a stále se na to chystáte, ale pokud ne, tak bych velmi rád slyšel, proč nám dnes nebylo zasláno požadované. Paní Haunerová mi sdělila těsně po tom, co jsem odeslal tento email (viz níže), že Vás zastihla před odchodem na oběd a že nemám chodit, protože vy to DNES naskenujete a DNES pošlete.

Prosím o vysvětlení… bezmezně věřím, že paní Haunerová neměla žádný důvod informaci zkreslovat, protože mi proaktivně
sama volala, že to šla za Vámi osobně zjistit. Za což ji patří upřímné poděkování, děkuji.

Děkuji za vysvětlení.


čt 28. 2. 2019 v 11:59 odesílatel Radomír Orkáč <[email protected]> napsal:

Dobrý den,

včera všichni zastupitelé obdrželi informaci, že nám pan Richter posílal dokumenty, ale příloha byla tak veliká, že se mail vrátil.

Jelikož měl pan Richter dokumenty včera předat přes paní Haunerovou Vašemu odboru, prosím o zaslání mailem.

Děkuji, R.O.

Paní Faicová se nejen neozvala, ale vyžádáné dokumenty bez vysvětlení neposlala ani v pátek!

Celé mi to připadá, jakoby náš stavební odbor ani neměl zájem nám cokoliv sám od sebe (bez opakovaných žádostí) předávat nebo nás nedej bože informovat. Od voleb nás stavební odbor o ničem z této kauzy neinformoval a na příští Radě obce se budu ptát na to PROČ. Bohužel mi na to starosta nebude moci odpovědět, protože je následující tři týdny na dovolené.

Děkuji panu Richterovi, že přišel na jednání našeho Zastupitelstva a na celou kauzu tak veřejně upozornil. Pokud ještě není pozdě (pro osud našeho stavebního odboru doufám, že není), rozhodně se teď o to budu a budeme zajímat.

Dle mých informací jde zítra Jiří Skalský, radní a předseda stavební komise, za paní Faicovou a vyžádá si osobně informace před případnou návštěvou v zóně ze strany vedení obce.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]