Za zrušení zpoplatnění Místecké bojuje i senátor Nytra

Senátora Zdeňka Nytru již v loňském roce osobně navštívil náš radní Jiří Skalský, který je zároveň v Hrabové i předsedou komise výstavby a dopravy. Tehdy se na společné schůzce domluvili, že se pan senátor pokusí zatlačit na ministra dopravy a bude-li třeba, bude opakovaně prosazovat zrušení zpoplatnění Místecké.

Jiří Skalský se senátorem mimo jiné také řešil i kruhový objezd u Shellky, dopravu na Paskovské, jižní tangentu a další problémy Hrabové, které spadají do gesce jeho komise výstavby, dopravy a ekologie.

Minulý týden jsem se pana senátora zeptal prostřednictvím mailu, jestli a jak boj pokračuje (s ohledem na úspěchy v Dobré, kde se zpoplatnění podařilo zrušit) a tento týden mi odpověděl následující:

Dobrý den, pane Orkáči.

Na úvod se omlouvám za zpoždění mé odpovědi. Nejprve jsem zjišťoval aktuální stav, následně jsem se už připravoval na včerejší zasedání Senátu.

Ale zpět k ne-zpoplatnění Místecké.

Snažíme se to řešit s Ministerstvem dopravy v podstatě na všech úrovních, bohužel zatím neúspěšně.

Situace s částí dálnice v bezprostředním okolí Dobré byla poněkud jiného charakteru. V tuto chvíli jedinou šancí vidíme v nových elektronických vinětách a v krajské známce za 300 Kč.

Celý problém uzlu v blízkosti Hrabové, Makra, průmyslové zóny a celního úřadu v Paskově se snažíme postupně řešit, hlavně z úrovně kraje.

Souběžně s tím docela netrpělivě čekáme na dostavbu obchvatu Místku a následné D46 směrem na Lipník, neboť předpokládáme zcela nové toky zejména nákladní dopravy v souvislosti s průmyslovou zónou.

Tolik aktuální popis situace s tím, že ani znepoplatnění Místecké ještě nevzdáváme.

S úctou
Zdeněk Nytra

Také to nevzdáváme a budeme bojovat souběžně s krajem, ať již sami nebo sdruženě s ostatními obcemi… . Předseda komise výstavby, dopravy a ekologie mi před zveřejněním tohoto článku ještě prozradil: “Aktuálně se pak chystáme opět oslovit pana senátora s žádostí o přijetí právě ve věci Místecké, tentokráte by se ale návštěvy zůčastnilo více lidí napříč politickým spektrem v Hrabové (kontrolní výbor).”

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]