Petice: STOP kyselině sírové v Hrabové

V areálu nacházejícím se v lokalitě na ulici U Řeky v Ostravě-Hrabové je plánovaná realizace záměru společnosti ODLAKOVNA SILVER s.r.o. na provozování linky povrchové úpravy, která bude sloužit k odlakování stávajících nátěrů na hliníkových komponentech v kyselině sírové.

Občané, prostřednictvím níže uvedené petice sdělují, že protestují a nesouhlasí s realizací záměru společnosti ODLAKOVNA SILVER s.r.o. a to z důvodů uvedených v petici.

Petice vyjádřují nesouhlas s realizací výše uvedených záměrů. Občané, kteří by chtěli vyjádřit svou podporu, budou mít možnost, a to formou podpisů na připravené petiční archy.

Celé znění petice v PDF.

[pdf-embedder url=”https://www.hrabova.info/wp-content/uploads/2019/04/190403-Petice-STOP-kyselině-sírové.pdf” title=”190403-Petice STOP kyselině sírové”]

5 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Je smutné, že musí bojovat samotní občané touto formou, ale co zbývá, když radní obvodu, který má bojovat za ekologii, takový záměr ještě obhajuje.

  2. Radomír Orkáč říká:

    Ahoj Honzo,

    opět Tě moc rád slyším. Vždycky si na tebe vzpomenu, jak pravdivé rčení je “Boží mlýny…”.

    Nedávno jsem si na tebe v této souvislosti vzpomněl, kam jsi to nechal společně s ostatnimi dojít (drtičku odpadu) a že je obrovská škoda, když na základě tvojí skvělé a nezpochybnitelné dřiny se nakonec musí občané takto hlásit peticí o svá práva. Právě při uvědomění si toho všeho jim v propagaci této petice pomáhám, protože nic jiného už !pravděpodobně! nezmůžem, když jsi to jako předseda komise výstavby a ekologie nechal dojít do takového stavu. Ale určitě jsi k tomu měl i s ostatními důvod, jen je škoda, že ho neznáme.

    Nevím, jestli mluvíš jako občan nebo jako člověk (předseda komise), který tyto věci (především drtička odpadu) nechal v tichosti dojít tak daleko, ale můžeš prosím citovat, ono “obhajování”?

    Jsem rád, že z pozice opozice pomůžeš oněm občanům chodit po Hrabové sbírat podpisy. Jsem na tebe pyšný, že ses dokázal změnit a za svá selhání jsi po neúspěšných volbách začal dřít ještě více. Tak rád bych Ti pomohl, jen jsem Tě neviděl ani na zastupitelstvech, ani nepíšeš už články jak tyto problémy řešit a dokonce jsi už ani nebyl na úklidu Hrabové. Snad ses z Hrabové neodstěhoval a na těchto “akcích” Tě brzo zase potkám, abych se Tě zeptal, jak se Ti daří.

    Měj se fajně, opatruj se, ahoooj.

    • Jan Dvořák říká:

      Kdyby nešlo o mně, tak by to bylo komické, jaký výmysl dokážeš vyplodit. O záměru drtičky se neví ani rok, tak jen pro forma připomínám, že jsme minulé roky byli v opozici a tudíž v podmínkách fungování hrabovského vedení nemohli ovlivnit nic. Přeji tvému hnutí mnoho úspěchů v taktice hledání falešných viníků prokládané psaním článků obhajujících záměry, které nic dobrého Hrabové nepřinesou.

  3. Radomír Orkáč říká:

    Honzo,

    o drtičce odpadu jsem psal už i já před rokem a to z pozice pouhého občana… https://www.hrabova.info/2018/03/27/bude-v-hrabove-povolena-vyroba-drcene-smesi/

    Jak měl informovat zastupitel, odborník tvého kalibru a předseda komise výstavby a ekologie v této věci je myslím každému jasné.

    Dnes (13.4. 2019) píšeš: “O záměru drtičky se neví ani rok”. To, že účelově mlžíš je patrné v článku za odkazem výše:

    “ÚMOb Ostrava-Hrabová obdržel dne 1. června 2017 oznámení Krajského úřadu Moravskoslezského kraje o zahájení zjišťovacího řízení záměru „Výroba energetické drcené směsi“ ve smyslu zákona o posuzování vlivů na životní prostředí.”

    Jelikož jsem Tě požádal o !citaci! toho “obhajování” Jirky Skalského a opět jsi to nedodal, NEBUDU SE DÁLE PLÉST do tvé hry… “vše je špatně až nyní, předtím bylo dobře”.

    Jo a k tvému: “Přeji tvému hnutí” mohu říct, že já žádné hnutí nemám a nikdy jsem neměl.

    Měj se moc fajn a ahoooj.

    • Jan Dvořák říká:

      Každý si to tady mohl přečíst, co Skalský napsal o těch nových provozech – ovšem kdo je schopen si vymyslet jakoukoliv lež, je také evidentně schopen popřít cokoliv.

[email protected] [email protected]