Zrestaurování kříže z roku 1792 je zase o něco reálnější

Paní Jana Batelková a paní Jana Václavíková letos v dubnu navrhly, aby se nechal zrestaurovat nejstarší hrabovský kříž z roku 1792 stojící na křížení ulic Jestřábského a Paskovská. Spolek Zelená Hrabová tehdy zaznamenala vypsané výběrové řízení Statutárním městem Ostrava pro poskytování neinvestičních dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy na zachování a obnovu kulturních památek a významných městských staveb pro rok 2019.

Kříž z roku 1792

Kříž z roku 1792

Záměr se nakonec nepodařilo zrealizovat, protože se “nevědělo”, kdo kříž vlastní. Včera (11.12. 2019) jsem se však konečně dostal k informaci, že “Pozemek pod křížem je v majetku MOb Hrabová – z toho usuzujeme, že i kříž je v majetku MOb. Nechali jsme zpracovat znalecký posudek, abychom kříž mohli s danou cenou zavést do soupisu majetku MOb.”

Pokud bude magistrátem vypsán dotační titul i v příštím roce 2020, bude moci spolek Zelená Hrabová požádat o potřebné peníze na zamýšlené restaurování kříže…

Spolek Zelená Hrabová si v letošním roce pro žádost o dotaci nechal udělat i cenovou nabídku, takže se ví, kolik by restaurace kříže stála.

[pdf-embedder url=”https://www.hrabova.info/wp-content/uploads/2019/12/VV_Hrabová_kriz-ROZPOČET.pdf” title=”VV_Hrabová_kriz ROZPOČET”]

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]