Dotaz k budoucí žádosti o dotaci na výstavbu školky v Ostravě-Hrabové

“Pokud nezajistíme spolufinancování z jiných než vlastních zdrojů, ohrozí finanční objem této akce další rozvoj obvodu”, napsal starosta Igor Trávníček předsedovi vlády Andreji Babišovi. Po náměstkyni primátora  Andree Hoffmannové jsem nyní napsal i na Ministerstvo pro místní rozvoj, na adresu určenou ke všeobecným dotazům k Integrovanému regionálnímu operačnímu programu.

Ing. Radomír Orkáč (dne 2.2. 2020), viz úkolovník Hrabová.Info:

Dobrý den,

s odkazem na dopis premiéra Andreje Babiše bych se chtěl zeptat na podrobnější informace ohledně programového období 2021-2027, kde je opět plánována aktivita zaměřená na výstavbu mateřských škol a navyšování kapacit mateřských škol (v Integrovaném regionálním operačním programu 2021-2027).

Naše předchozí žádost, která byla podána dne 16.10. 2018, byla kvůli chybám v žádosti ze seznamu čekatelů vyřazena. Přestože financování stavby z vlastních zdrojů ohrozí další rozvoj naší obce, předali jsme dne 10.12. 2019 vysoutěženému zhotoviteli staveniště, který má školku dle smlouvy o dílo postavit a předat do úterý 6. červenec 2021.

Moc prosím o Vaše stanovisko, jestli je nějaká reálná šance, že se budeme i za výše uvedených okolností moci o dotaci ucházet a jestli tak na doporučení premiéra Andreje Babiše můžeme spoléhat.

Pokud mi nemáte možnost informace podat, moc prosím o zaslání kontaktních informací, koho se můžeme na to zeptat. Nebo mi alespoň prosím pošlete informace, kdy budou zveřejněny podmínky premiérem zmiňovaného programu.

Přikládám odpověď premiéra, mou žádost a žádost starosty obce, který se premiéra po mně také zeptal na onu dotaci.

Děkuji za odpověď.

S pozdravem,

Ing. Radomír Orkáč
Zastupitel MOb Ostrava-Hrabová

Přílohy:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]