(FOTO) Vizualizace školky

V tomto týdnu mi Ing. arch. Dušan Rosypal ze společnosti DUPLEX S.R.O. zaslal vizualizaci právě budované školky. Historie projektu sahá do roku 2017, kdy se rozhodlo, že se nebude stavět na ulici V. Huga, pro kterou byl projekt původně vytvořen.

Starosta dne 18.12. 2017 na jednání zastupitelstva oponoval Janu Dvořákovi (který nesouhlasil s přesunem školky za úřad), že “výhodou je využití stávajících projekčních prací, které se pouze přenesou na nové místo. Starosta a paní Králová apelovali, že projekt je hotov, jen se situačně přesune“.

Současná vizualizace pochází z roku 2018 a je “vystřižena” z projektu školky již situované za úřad na ulici Bažanova. Je mi ctí a potěšením tuto vizualizaci zveřejnit:

7 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Vzhledem k tomu, že projekt MŠ u ÚMO stál ještě více než bylo toho půl miliónu, co stál projekt MŠ na V. Huga, tak ať si každý přebere, kde byla pravda. Taky někteří propagátoři přesunu tvrdili, že za úřadem bude stavba levnější než školka na V. Huga za 39 miliónů. Ale tzv. Hrabované by byli jistě nejraději, kdyby to bylo zapomenuto – proto připomínám, že stavíme školku za skoro 80 miliónů.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Pane Dvořáku, máte pro svá tvrzení z poslední věty nějaký důkaz? Nějak zapomínáte, že vše se upeklo za vašeho působení v zastupitelstvu, kdy Hrabované sedávali v hledišti jen jako občané, bez možnosti cokoliv ovlivnit. Po tom, co vám v posledních volbách občané dali důraznou červenou kartu a ze zastupitelstva vás po dvaceti letech prakticky vypískali, jelikož jste skončil jako lídr kandidátky vaší strany až na čtvrtém místě, jako třetí náhradník. Po tom, kdy vámi vedenou místní organizaci ČSSD vaši spolustraníci zrušili, chápu, že hledáte za vlastní neschopnost viníky, protože si nejste schopen přiznat, že v hledání viníků byste měl začít u sebe. Avšak prosím, nelžete při tom.

      • Jan Dvořák říká:

        Já, na rozdíl od vás, jsem přesun školky nepodporoval a upozorňoval, že školka u ÚMO levnější nebude. Myslím, že pravda vyšla na povrch.

        • Milan Slíva jr. říká:

          Při stejných zadávacích podmínkách by stavba byla neskonale dražší i na svém původním místě. Kvalifikační požadavky na realizační firmu byly pro mě tak nesmyslné, že se nemůžu zbavit dojmu, že byly psány na míru tak, aby předem vyloučily firmy, které by mohly zakázku realizovat levněji. Jediné co pozoruji, že vychází na povrch, je vaše neobjektivita.

          • Jan Dvořák říká:

            To je spekulace, ale každopádně se to stalo v době, kdy jste byli v radě vy.

            • Milan Slíva jr. říká:

              Spekulací bych to nenazval, podmínky si může každý přečíst zde. Jsou již na první pohled nesmyslně omezující. Proto se přihlásily pouze tři velké firmy a jedné z nich dokonce nedávno soud dokonce zakázal se veřejných zakázek účastnit. Považuji za zajímavé, že toto vyčítáte někomu, kdo měl v radě opomíjenou menšinu a nikoliv těm, kteří v radě zůstali. A ještě zajímavější považuji to, že vás vůbec nezajímá, kdo to do toho dokumentu prosadil a zajistil aby to prošlo.

              • Jan Dvořák říká:

                Myslel jsem spekulací to, že na V.Huga by byla taky dražší. Jiným to nevyčítám proto, že nelijí kýble špíny na ty, se kterými sdílejí zodpovědnost. A přímo mně šokovalo, když se bývalý radní ptal na rozpočet stavby až poté, co byla zadána zhotoviteli – to už je opravdu pozdě.

[email protected] [email protected]