Letos magistrát “povolil” Hrabové pouze jednu noční zábavu

Když jsem v předchozích dnech finalizoval seznam akcí pro letošní rok, zjišťoval jsem na magistrátě, které noční akce (zábavy) byly Hrabové povoleny. Dnes ráno mi přišla odpověď od Mgr. Petra Otípky, právníka Magistrát města Ostravy. Povolenu máme pouze zábavu při Gulášfestu, tak je otázka, jestli se TORALI nedomluví se Sokolem a Gulášfest přesune na jejich Sokolský den plný sportu a zábavy pro děti (27.6. 2020).

Dobrý den, pane Orkáči,

doba nočního klidu je na území městského obvodu Hrabová v roce 2020 zkrácena v době konání akce „Gulášfest“, která se bude konat v srpnu. Dodávám, že ze strany statutárního města Ostrava nedochází u společenských a kulturních akcí k jejich „povolování“ či „zakazování“. Město pouze obecně závaznou vyhláškou stanovuje výjimečné případy, kdy se kvůli některé akci zkracuje doba nočního klidu.

Zde je k dispozici webový odkaz na úplné aktuální znění OZV č. 5/2017, o nočním klidu: https://www.ostrava.cz/cs/urad/pravni-predpisy/prilohy-vyhlasek/uz-o-ocnim-klidu-k-2020.

S pozdravem

Mgr. Petr Otípka
právník

Tento týden jsem se ptal i našeho starosty, jestli je ze strany Hrabové a ostatních městských obvodů na vedení města tlak, aby se vyhláška změnila:

Ahoj Radku,

na vedení města intervenují pravidelně a bez výjimky všichni starostové městských obvodů. Přístup představitelů města je ale, bohužel, neměnný. Projednávalo se to i na lednovém jednání sboru starostů, kde bylo panem primátorem konstatováno, že vedení města názor nehodlá měnit.

Igor Trávníček
starosta

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]