Aktuální rozhovor s Danem Nováčkem o plánech a dění v TJ SOKOL Hrabová

Jelikož je další vydání Hrabovských listů v tuto chvíli v nedohlednu, požádal jsem Daniela Nováčka, aby se s námi podělil o informace na Hrabová.Info.

Jaký byl z pohledu úspěchů a neúspěchů pro TJ SOKOL Hrabová rok 2019?

Začnu těmi neúspěchy.. bohužel se týmu mužů nepodařilo udržet 1. A třídu a po dvou letech opět sestoupili o patro níže. V průběhu léta se tým doplnil a také díky kvalitní práci trenéra jsme naše diváky zase mohli na podzim těšit předvedenou hrou a také výsledky, když po podzimní části sezóny figurují naši muži na pěkném 3. místě tabulky.

Čímž vlastně tak trošku přecházím na úspěchy loňského roku. Již v článku v Hrabovských listech jsem zmiňoval, že za mě je velkým úspěchem znovu sestavení družstva dorostenců. Je to velmi důležitý krok pro budoucí doplňování kádru mužů. Je vidět, že práce trenérů Petra Liptáka a Tondy Doležala je velmi dobrá, jelikož účast kluků na trénincích je pravidelně velmi dobrá.

Současně jsem rád, že také žáci hrají organizovanou soutěž a pod vedením Marcela Kotáska a Mirka Štebla se jim opravdu daří. Co mě však mrzí je nedostatek hráčů v tzv. přípravkách. Pod vedením Valdy Mokrého trénují v kategorii mladší a starší přípravky jen cca 15 dětí, což je pro dvě mužstva bohužel málo na to, aby mohli hrát organizovanou soutěž.

Věřím, že se nám brzy podaří přilákat do svých řad další mladé nadšené fotbalisty, aby doplnili naše stávající kluky a opět mohli oblékat pravidelně dres s logem Hrabové na prsou.

Jaký je prosím aktuální stav rekonstrukce toalet?

Za přispění MOb Hrabová jsme konečně mohli po dlouhé době přestat jen snít o rekonstrukci sociální zařízení v našem areálu. Po dohodě mezi úřadem, sokoly a realizační firmou pana Kováře jsme se mohli pustit do práce.

K dnešnímu dni, tedy 18.2. 2020 mohu jednoznačně říct, že práce probíhají dle nastaveného harmonogramu a pokud nepřijde nějaká nepředpokládaná změna počasí, určitě se dodrží dokončení a zprovoznění toalet ke dni danému ve smlouvě o dílo, tzn. 20.3. 2020.

Jsem si jist, že pokud se tak stane, tak při prvním mistrovském utkání, které se uskuteční 21.3. 2020, budou návštěvníci určitě velmi spokojeni se změnou, která je v tomto směru potká.

Jak to vypadá s multifunkční halou? Bude, nebude, pokračují přípravy?

Možná to tak pro někoho může vypadat, že se kolem haly moc neděje, ale opak je pravdou. Usilovně pracujeme na představě, jak by měla hala vypadat, kde přesně by měla být umístěna, jaké by měla mít zázemí a pro koho by měla sloužit.

Dnes mohu říci, že máme tyto představy již ucelené a jsme schopni je prezentovat zastupitelům, členům výborů, ostatní členům všech spolků v Hrabové a všem občanům, kteří mají zájem o tyto informace. Nyní potřebujeme pomoc MOb Hrabová v dalším postupu, hlavně při tvorbě projektové dokumentace, zvláště pak s její financováním.

Jaké máte plány na rok 2020?

Nejdůležitější pro rok 2020 bude rozvoj všech sportovních aktivit v rámci sokolských organizací (fotbal, tenis, volejbal a ZRTV), pokud možno najít co nejvíce nových členů, kteří chtějí sportovat, aktivně se podílet na chodu TJ.

Dále je potřeba spoustu oprav (po orkánu Sabina) a standardního zvelebování našeho areálu. S tím je spojena samozřejmě potřeba sehnání finančních prostředků.

Současně se chystáme postavit zábranu se sítí za bližší fotbalovou brankou a také nás čeká rekonstrukce tréninkové plochy. Věřím, že vše se podaří v termínech, které jsme si interně stanovili a areál tím opět trošku prokoukne..

Po loňské oslavě 90 let oddílu kopané letos odstartuje nová tradice tzv. Sokolských dnů plného sportu, který opět plánujeme na poslední červnovou sobotu tohoto roku. Věříme, že příprava se nám povede, počasí nám opět bude přát a vše proběhne dle našich představ.

Rádi bychom samozřejmě pokračovali v přípravě plánů multifunkční haly.

Zmínil jsi, že budete letos řešit spoustu oprav, jaké aktuální problémy řešíte?

Za aktuální problémy považuji hlavně nutnost rychlých oprav plotu a věže pro kameramana po řádění orkánu Sabina. Trošku nám to zhatilo plány jiných investic, jelikož tyto opravy jsou z provozního hlediska nutností a vyžádají si nemalé finanční prostředky.

V tuto chvíli nemáme jinou možnost, než to řešit z vlastních zdrojů a svépomocí, ostatní záležitosti bych nenazýval problémy ale spíše běžnými provozními opatřeními a prácemi.

Věž pro kameramana

Věž pro kameramana

Plot je v havarijním stavu

Plot je v havarijním stavu

Jak je využívané Vaše dětské hřiště?

Dětské hřiště plní maximálně svou funkci. Všichni rodičové, kteří rádi navštěvují areál TJ velmi kvitují dětské hřiště, jelikož do té doby na hřišti moc vyžití pro děti nebylo. Každý návštěvník areálu může na vlastní oči vidět, že hřiště je stabilně obsazeno spoustou dětí, za což jsme velice rádi a jsme tak velmi spokojeni.

Snažíme se v blízkosti hřiště udržovat pořádek tak, aby nedocházelo k jakýmkoliv poraněním či úrazům. Zatím nemám hlášeny žádné závažnější úrazy krom drobných oděrek a škrábanců.

Napiš nám prosím, na jaké akce se můžeme ve Vašem areálu v roce 2020 těšit;-)

Letos se opět bude konat spousta akcí na Sokole. Pokud bych mohl touto cestou oslovit a pozvat veřejnost na některé z nich, určitě bych rád zmínil tyto akce a zábavy:

  • 30.4. 2020 – Pálení čarodějnic
  • 23.-25.5. 2020 – Výstava drobného zvířectva
  • 31.5. 2020 – Smažení vaječiny
  • 21.6. 2020 – Dětský den komise pro děti a mládež
  • 27.6. 2020 – Sokolský den plný sportu a zábavy pro děti
  • 25.7. 2020 – Sportovní olympiáda seniorů
  • 1.8. 2020 – Tradiční zábava Kumana a Franty
  • 28.-31.8. 2020 – Kinematograf bratří Čadíků
  • 29.8. 2020 – Gulášfest

… a spousta dalších akcí, jejich plánogram se zatím tvoří;-)

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]