V Hrabové mizí černé skládky

Koronavirová opatření letos zapříčinila, že jsme museli zrušit jarní část Ukliďme Česko, ale to nám nebrání se skládkami bojovat i nadále a průběžně. Skvělým partnerem je pro nás úřad, dobrovolníci z okolních obcí nám tuto spolupráci musí závidět.

Víte, že o státních svátcích, tedy 1. a 8. května, budou všechny sběrné dvory provozované odpadovou společností OZO Ostrava uzavřeny. Od soboty 2. května se vrátí zpět k běžnému provoznímu režimu podle standardní letní provozní doby [1]. 

Drobných skládek či pohozených odpadků přibývá jako hub po dešti, ale my na jejich zmapování máme zbraň jménem ZmapujTo. Pozorný občan problém zaměří, nebo vyfotí smartphonem (fotka s GPS souřadnicemi), vloží do ZmapujTo, podnět se během několika hodin dostane na úřad, který vyhodnotí a předá dále k řešení.

Safra, teď si nepamatuji;-), kdo mi nahlásil tuto velkou skládku u Pilíků.

Safra, teď si nepamatuji;-), kdo mi nahlásil tuto velkou skládku u Pilíků.

I v případě skládky na nepřístupném místě u Pilíků to nakonec pro přírodu dopadlo dobře. Přes počáteční neúspěch při komunikaci s vlastníkem pozemku se do toho vložila paní Faicová a pan tajemník Jan Socha a skládka je odklizena!

Fotky před a po jsou na Google Photos.

Po skládce u Pilíků není ani vidu ani slechu

Po skládce u Pilíků není ani vidu ani slechu

Nikdo nechápe drzost s jakou si počínal zatím neznámý pachatel, který i pod přítomnými kamerami vytvořil skládku na pozemku města Ostravy na ulici U Řeky v Ostravě-Hrabové. Věřím, že si policie již vyžádála záznamy a konečně bude někdo za to potrestán, tato oblast si zaslouží, aby to bylo exemplárně. Úřad mi zajistit přistavení kontejneru, já jsem zajistil dobrovolníky (František Janša, Ilona a Libor Hromádkovi, Jan Březina, Valentýn Partyka) a společně jsme se s tím včera (30.4. 2020) poprali.

Díky navíc za video manželům Hromádkovým, které dali na Youtube:

[1] Lenka Gulašiová, externí spolupráce se společností OZO Ostrava

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]