(FOTO) MS Stavby: Aktuální stav prací na výstavbě „nové Lípy“

Stavba roste celkem rychle ale s původní budovou nemá nic společného (někde jsem četl že chtějí navázat na tradici původní Lípy ale nemůžu to nyní najít). Skelet je zatím k nerozeznání od lisovny plechů někde z průmyslové zóny a vizualizace vytvořené v malování dávají jen pramalou představu o materiálovém provedení a celkové finální podobě budovy. Už nyní je však jasné, že k okolní zástavbě bude působit jako pěst na oko.

Fotky jsou na Google Photos:

Převzato: MS Stavby

7 Komentáře

  1. Vladimír Slavík říká:

    Vážení čtenáři Hrabova.info, fakt si připadám, že nežiji v Hrabové, ale v Kocourkově.
    Především je pro mě nepochopitelé, že vedení Hrabové (míním tím naše radní) nekomunikuje při stavbě této impozantní budovy intenzivně s jejím investorem. Vždyť její budoucí využití a zde plánované aktivity mohou velmi významně ovlivnit kulturní, sporovní a společenský život občanů Hrabové!
    Podle dostupných informací Ing. Kovář má úzké vztahy k naší obci a možná by zdejším občanům rád sdělil své plány. Ale nebyl nikým o to požádán a nemá potřebu se vnucovat.

  2. Radomír Orkáč říká:

    Dědo Vláďo, vím, že se jedná o vzkaz vedení obce, ale pokud jde o pana Kováře, já jsem ho o informace požádal, ale spolupráce byla odmítnuta. Projektová dokumentace mi na našem úřadě a ani na MMO nemůže být vydána, protože se jedná o privátní investici. Čili já jsem chtěl vše zjistit, ale náš úřad mi mohl poskytnout pouze informaci o kapacitě sálu – 250 osob a počet parkovacích míst (tuším, že 43). Jiří Skalský za Vaši komisi podle mých informací zjistit, že cena za pronájem sálu se bude pohybovat v intencích cen v K-Trio, ale pozor, toto není zaručená informace, možná zkreslená šumem.

  3. Vladimír Slavík říká:

    Milý Radku,
    při vší úctě k tvé osobnosti, jsi pouze jedním z patnácti zastuptelů, a ještě k tomu momentálně opozičním. Možná, že Ing. Kovář čeká na oslovení přímo panem starostou, což se prozatím oficiálně nestalo. Na místě Ing.Kováře bych také o této záležitosti nekomunikoval k kýmkoliv.

  4. Radomír Orkáč říká:

    Dědo Vláďo, moc děkuji za ten postřeh, máte naprostou pravdu, počkáme, jestli se od února něco změní, kdy jsem Igora Trávníčka o to požádal…
     
    (6.2. 2020) Igor Trávníček -> Radomír Orkáč
     
    Starosta se pokusí získat souhlas se zveřejněním podrobností.

  5. Šárka Tomisová říká:

    Můj první dojem z vizualizace stavby byl poměrně velký šok.
    Kombinace Lidlu a nevzhledných průmyslových objektů.

    I když je pozemek privátní, někdo snad musel dát stavební povolení…
    A někdo snad dohlíží na vzhled staveb a jejich začlenění do okolní krajiny. Je snad tímto člověkem architekt Vltavský?

    Už jsme se dočkali výškáčů v zatáčce u sklenářství. Stále v úžasu pozoruji, na jak malém prostory tyto paneláky budou.

    I kdyby se rezignovalo na zeleň v okolí těchto domů, vnucuje se otázka, kde budou nájemci těchto bytů parkovat? U nás na Šídlovci?
    Co k tomu říká strategický plán obce? Specielně by mě zajímal názor místostarosty Dolejšky (ODS), který brání parkování dodávek na Šídlovci (viz. zastupitelstvo), protože ji osobně vlastní a na Šídlovci bydlí.

    Zpět k Lípě FUTURUM.
    Ta má alespoň naplánováno parkoviště na vlastním pozemku a za vlastní peníze. Snad. A na vzhled si, i když neradi, postupem času, zvykneme.

  6. Igor Trávníček říká:

    S Ing. Kovářem jsem v kontaktu a vím, že o publicitu nestojí. Chápu, že by někteří občané uvítali více informací, je potřeba ale vycházet z toho, že se jedná o privátní investici, a je pouze na majiteli, co hodlá zveřejnit.

  7. Petr Žižka říká:

    To je škoda, zřejmě k tomu má pan Kovář nějaký aktuální důvod, protože kdysi se mnou pro Hrabovské listy mluvil a jednání s ním bylo otevřené a vstřícné. A ani poté, co články vyšly, nedal najevo, že by tam bylo něco špatně…

[email protected] [email protected]