Zelená Hrabová: Omlazení vrbového altánku

V tomto roce jsme opět sestříhali vrbový altánek tak, aby sílil a zdravě rostl. Oproti minulým rokům došlo ke speciální úpravě a to k úvazům některých vhodných vrbových prutů na stávající vrbovou kostru.

Z tohoto důvodu nám celkový sestřih a úprava altánku trvala mnohem delší čas. Věříme, že navázané pruty dopomohou k zesílení a zastoupí tak místa, která se bohužel vlivem sucha již nezelenala.

Jana Václavíková při natírání lavičky, foto: Zelená Hrabová

Jana Václavíková při natírání lavičky, foto: Zelená Hrabová

Následující den, v sobotu 13.6. 2020, jsme natřeli dřevěné prvky v parku. Počasí bylo slunečné, nepršelo. Celková práce nám trvala cca 8 hodin, ale je vše natřeno na další dva roky a díky nátěru stále dochází k prodlužování životnosti a kvality dřeva. V neposlední řadě jsme na jídelní sety a lavičky nainstalovali dřevěné tabulky pro kuřáky.

Dennodenně vybíráme popel z obou ohnišť a udržujeme park v čistotě pro nás všechny (nedopalky, odpadky, popadané větve).

Návštěvníci parku, udržujte lesní park Hrabovjanku v čistotě. Jedině tak nám bude dlouhá léta sloužit a my se z něho budeme moci těšit. Děkujeme.

Zelená Hrabová, z.s.

Fotky jsou na www.hrabovjanka.cz

Štítky: , ,

Jeden komentář

  1. Ilona Hromádková říká:

    Jste moc šikovné… a obětavé. Věnujete Hrabovjance opravdu spousty svého volného času… smekám !!!
    Pár fotek, kdy jsem byla v podvečer na Vás kouknout : https://www.zonerama.com/Ostrava-Hrabova/Album/6313600

[email protected] [email protected]