Zelená Hrabová: Člověk z “jiného světa”

Před pár dny jsme zde vložili upozornění o autě, které v té době již čtyři dny stálo u ČOVKY. Dostalo se nám však jisté odezvy v komentářích. Nevíme, zda se tam byl někdo z reagujících podívat. Nám to však včera nedalo a na místě jsme poznali člověka, který místo a auto obýval.

Rádi bychom napsali, že jsme velmi rádi, že jsme na danou věc upozornili, protože při setkání s tímto 20letým mužem jsme pochopili, že nehovoříme s člověkem, který žije realitou.

Kousek od Hrabovjanky parkuje podivín

Kousek od Hrabovjanky parkuje podivín

Bylo nám potvrzeno, že chlapec trpí schyzofrenií a ač jsme byly u setkání zpočátku dvě, měly jsme strach. Přesto jsme po hodině povídání z jiného světa mladému muži nabídly pomoc v podobě nastartování auta či dopravení automechanika přímo na místo. Bohužel toto mladý muž nepřijal a bral nás za nepřátelé z jiné dimenze.

Představa toho chlapce, který zcela neví o realitě, hovoří o nožích, ukazuje marihuanu a život bere jako část ničeho, nás opravdu vyděsila. Rozhodly jsme se spojit již podruhé s policii, která na místo přijela a potvrdila nám momentálně neléčenou nemoc toho mladého muže a usoudila, že se na místo zavolá záchranka, aby lékař posoudil stav chlapce.

Jen slova na závěr. Vždy být připraven, než nemile překvapen. Tento mladý muž žije ve světě své nemoci a závislosti na hrách a ještě do toho marihuana v takovém stavu, že někdy nelze poznat přítele od nepřítele.. a Hrabovjanka je plná dětí.

Přijmeme kritiku, ale tato kritika nebyla na místě.

Štítky: ,

Jeden komentář

  1. Radomír Orkáč říká:

    Po konzultaci s osobou pověřenou řízením odboru ÚMOb Hrabová bych chtěl doplnit informaci, že úřad v této záležitosti obdržel podnět, který prošetřuje. Není proto vhodné tento živý proces jakkoliv dále komentovat a diskuze byla uzavřena. Děkuji za pochopení.

[email protected] [email protected]