Kalamitní stav s komáry bude řešit naše zdravotní komise

(Aktualizováno 13.8. 2020) Úřad vyhověl žádosti občanů a objednal odbornou firmu, která provede aerosolový postřik proti ohniskům přemnožených komárů v sobotu 15.8. 2020 od 21 hod.

Původní článek:

Na základě podnětu občanky z konce června 2020 jsem dnes požádal zdravotní komisi o návrh řešení komáří kalamity v Hrabové. Žádost jsem směřoval přes paní radní Jiřinu Kelnarovou na zdravotní komisi, kterou má pod patronátem. Problému s komáry se věnuje i dnešní článek MS Deníku, který jsem zveřejnil i na Hrabová.Info.

Dobrý den, paní Kelnarová.

Z pozice zastupitele, kterému předalo několik občanů podnět k řešení, Vás prosím o jeho předání k řešení zdravotní komisi, kterou máte pod patronátem.

Občané podnět v minulosti předávali i úřadu, ale bohužel to asi někde zapadlo. Na konci června mě paní Polášková ze staré Hrabové požádala, jestli by se s tím něco nedalo dělat i v Hrabové. Slíbil jsem ji, že to předám dále, tak bych to chtěl touto cestou splnit.

Video “Komáři se ženili i v Hrabové” na Youtube:

Problém s komáry není pochopitelně jen v Hrabové a dnes se tomuto tématu věnuje článek MS Deníku: Komáří kalamita je tu! Kraji nepijí krev jen omezení, nepomáhá skoro nic. Nicméně jak uvádí jeden z občanů v naší facebookové skupině, tak právě v Hrabové se v minulosti s komáry bojovalo postřikem:

Milan Beunier: …pamatuji si jak kdysi jezdilo auto s postřikem po Hrabové…

Co se týká samotného problému, tak s komáry ve staré Hrabové bojuje hodně našich občanů a dle jejich sdělení to je nesnesitelný problém.

Statisíce komárů znepříjemňují život občanům ve staré Hrabové

Statisíce komárů znepříjemňují život občanům ve staré Hrabové

Dagmar Beunierova: Nedá se něco udělat s těmi komáry? Taťka už kvůli nim nechce vycházet Ven. Loni měl po štípací zánět na ruce.

Ivana Cermanová: U nás to samé.. Chlapi nám dělají plot ale práce stojí skrz komárů.. Venku se nedá sedět, natož obstaravat záhon.. Minulý rok tchýně psala na město o postřik a bylo jí řečeno, že si stěžuje jen ona. Přitom sousedi taky psaly.. Je to velice nepříjemné..nejhorší je že za zahradou máme dolinu kde se drží voda.. To je pro ně slast..

Milan Slíva: Milan Beunier tak u vás to bylo komářiště odjakživa, vzpomínám, jak jsi jednu dobu chodíval zalívat v parném létě ve vaťáku a ušance, aby tě komáři nesežrali až na konev 🙂

Sonidlo Vašíčková: no moc se to zvládat nedá .nalétávají i do obličeje.Je to šílené.Ovšem situace je stejná například u Odry jsou tam mrtvé ramena řeky a stejná invaze komárů.

Den Da: Taky nám to dost znepříjemňuje život…

Mimo dnešní článek MS Deníku je možné dohledat i články, které mohou naši zdravotní komisi nasměrovat k řešení, jeden za všechny: Studénka aplikovala postřik proti komárům, použit byl nový prostředek.

Prosím tedy zdravotní komisi, aby celou problematiku projednala a řešila s patřičnými orgány. Žádám Vás zároveň o vyrozumění, jestli, kdy a jak se neúnosná situace bude řešit. Bude-li kdokoliv z komise potřebovat doplnit k této záležitosti jakékoliv informace, ať se na mě neváhá obrátit.

S pozdravem, Radomír Orkáč

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]