Nutnost opravy povrchu cesty na ulici K Nadjezdu bude řešit rada obce

Zatímco na zaslání stanoviska Rady MOb Ostrava-Hrabová k mému podnětu zastupitele (opravy povrchu vozovek je ještě dle zákona o obcích zhruba 10 dnů čas, zápis z jednání zastupitelstva, které se konalo dne 23.9. 2020, měl být zveřejněn do 3. října 2020 (a dnes se píše 16.10. 2020). Tento zápis nejenže na webu obce nevisí, ale dokonce jsem ho ještě jako ověřovatel k zápisu neobdržel, abych si ho přečetl – čili neexistuje!

Tento zápis je pro obyvatele ulice K Nadjezdu poměrně zásadní, protože se v něm musí objevit úkol pro radu obce, aby zařadila opravu jejich ulice do rozpočtu pro příští rok 2021. Jelikož Hrabová díky nezískání dotace na školku a platbám za vícepráce u výstavby školky nemá peníze a šetří kde může, odmítají radní zařadit do rozpočtu i tuto opravu.

Tankodrom na ulici K Nadjezdu, tudy jezdí i cyklisté a auta riskují poškození

Tankodrom na ulici K Nadjezdu, tudy jezdí i cyklisté a auta riskují poškození

Tento týden jsem shodou náhod po této ulici šel, když se stmívalo a nutno říct, že o něco později bych suchou nohou asi neprošel. Před 14 dny mi rezidenti zaslali fotografie, které dokládají stav vozovky přes den, kde jsou nerovnosti zalité vodou a jízda autem se dle nich dá označit za hazard. Podobný stav vozovky je v Hrabové snad již jen na ulici K Pilíkům od křižovatky s ulicí Bělská (dále k Pilíkům).

Po soumraku nerovnosti vidět nejsou...

Po soumraku nejsou vidět nerovnosti, ulice K Nadjezdu

Stav povrchu vozovky na ulici K Nadjezdu je jeden z nejhorších v celé Hrabové a k poškození povrchu došlo při výstavbě prodloužené Mostní. Starosta ujistil občany, že po dokončení výstavby, bude firmou Strabag povrch vozovky uveden do původního stavu, jenže na to zapomněl a nyní to budeme muset zaplatit ze svého…

(24.9. 2018) Zápis z jednámí zastupitelstva

Pan Rudel sděluje, že se mu nelíbí poničená cesta od Bažanové směrem ke hřbitovu a ptá se, zda cesta bude opravená.

Starosta odpovídá, že touto komunikací je obsluhována stavba Prodloužené Mostní a po dokončení stavby fou Strabag bude určitě uvedena do původního stavu.

Věřím, že Rada MOb najde i řešení pro slepou odbočku k bydlení rezidentů, kde paní Faicová slibovala zájemcům o výstavbu, že v budoucnu obec ulici převezme a vybuduje zde veřejné osvětlení, nestalo se:

Zrovna jsem se přečetla článek ohledně opravy cesty K Pilikum, kde se lidem nakonec podařilo, že jim bude cesta opravena.. naše cesta je v soukromém vlastnictví a na úřadě nám bylo při výstavbě řečeno že až tam bude stát více domů tak se cesta udělá… Ale opak je pravdou.. rodinných domů je tam už dost a cesta a nasledna realizace osvětlení nebude protože je cesta v soukromém vlastnictví a nesplňuje požadavky. Ze tam osvětlení nebude s tím se člověk smíří ale že cesta je v dezolátním stavu to ne. Několikrát jsme si na ulici výluky zasypali, ale to neřeší vůbec nic.

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]