Kontejnery na textil se jen tak rušit v Hrabové nebudou

Tento týden jsem napsal na hrabova.info článek s podnětem od občanů, že si přejí, aby úřad přijal trvalá opatření k zabránění rabování kontejneru na textil. Občané z ulice Jezdiště se na mě totiž obrátili, jestli bych jako zastupitel mohl s úřadem vykomunikovat nejlépe odstranění kontejneru na textil, který je dlouhodobě vybírán a „nechtěné“ oblečení je pak poházené v jeho okolí.

Promptně na mé předání podnětu zareagoval tajemník Ing. Jan Socha a tento komentář můžeme brát jako oficiální vyjádření k situaci v celé Hrabové, čili i na dalších místech. V případě problémů tedy doporučujeme kontaktovat zodpovědnou osobu paní Marii Suchánkovou (kontakt viz dakoniebroumov.cz):

Dobrý den,

dva kusy kontejnérů na textil byly pořízeny z dotace na projekt „Předcházení vzniku textilních a biologicky rozložitelných odpadů ve statutárním městě Ostrava – městském obvodu Hrabová“, který byl ukončen k 30.11. 2018. Rozmístění kontejnérů bylo určeno rozhodnutím Rady MOb Hrabová, a to na křižovatce Paskovská x Mlynářská x Jezdiště  a  Paskovská x Na Hurtě. Udržitelnost projektu je 5 let. O vývoz kontejnérů se stará Diakonie Broumov, sociální družstvo.

Na základě podnětu občana přes aplikaci ZmapujTo se na toto družstvo písemně obrátil dne 2.11. 2020 tajemník ÚMOb Hrabová s upozorněním na nedostatečnou starost o vývoz kontejnéru umístěného na křižovatce Paskovská x Mlynářská x Jezdiště.

Téhož dne 2.11. 2020 se Marie Suchánková, manažer správy Diakonie Broumov, sociální družstvo omluvila se za zpoždění vývozu a uvedla, že byl kontejner vyvezen a uklizeno.

Pokud Diakonie svůj závazek dodrží, není nutno kontejnér na textil rušit. Na pořádek dohlédnou rovněž pracovníci Technických služeb MOb Hrabová.

S pozdravem

Ing. Jan Socha
tajemník

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]