Zelená Hrabová: Obchod Hruška ve staré Hrabové

Již dávno jsme si všimli, že by bylo potřebné zkulturnit okolí obchodu Hruška (rozbité chodníky, čelní zeď s nevzhledným pomalováním, přerostlé keře). Na počátku tohoto roku jsme se proto rozhodli zjistit informace, kdo je vlastníkem (nepatří ani městu či obvodu).

Oslovili jsme proto společnost DILPET, spol. s r.o., abychom se s jednatelem domluvili na sjednání nápravy. Ten nám sdělil, že je nakloněn úpravám, ale nemá nikoho, kdo by zajistil vše potřebné. Společně jsme se domluvili, že mu pomůžeme a zeptáme se na případné kontakty a tipy našeho úřadu. Po projednání dané problematiky s úřadem nám bylo sděleno, že časově nejsou schopni úpravy provést a také, že nevystavují faktury (pro případ, kdyby nějaké úkony zajistily Technické služby Hrabová).

Okolí obchodu Hruška je potřebna zkulturnit

Okolí obchodu Hruška je potřebna zkulturnit

Poté se vše bohužel pozastavilo kvůli koronavirové situaci. Případné řešení se obnovilo díky dalším stížnostem občanů Hrabové, kteří rovněž vnímají neutěšený stav. V kontaktu a prosbě o sjednání nápravy se přidala radní paní Kelnarová, později pan starosta, zastupitel pan Ing. Orkáč a znovu my, Zelená Hrabová, z.s.

Majitel má skutečně zájem prostředí kolem Hrušky zvelebit (odstranit popraskaný asfalt, provést podkladní vrstvu a nechat položit zámkovou dlažbu). Další úpravy budou v jednání (malůvka, přerostlé keře). Hledá šikovnou a levnou firmu, která by byla ochotna toto provést (celková výměra 650 m2, představa 750Kč/m2 vč. DPH).

Máte někdo případný tip?

Zelená Hrabová, z.s.

Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]