Zelená Hrabová: Jaká je situace s autovrakem na Krmelínské?

Dobrý den,

dne 24.5.2020 jsme zveřejnili příspěvek týkající se nevyřešeného odstaveného autovraku firmy KODE TRANS s.r.o. – konkrétně tedy nákladního vozu, odstaveného na straně autobusové zastávky Benzina, směr Ostrava město. Adresa: Krmelínská.

V únoru 2020 tento podnět hlásil policejní okrskář pracovnici úřadu MO Hrabová, která má na starosti zeleň a tyto další záležitosti.

Vzhledem k tomu, že jsme policejního okrskáře potkali v květnu 2020 právě v místě nákladního vozu, rozhodli jsme se příspěvek v témže měsíci zveřejnit pro občany Ostravy-Hrabové s tím, že na podnět upozorníme úřad s vírou, že se bude efektivně řešit.

Po více než měsíci jsme kontaktovali pracovnici úřadu s otázkou, jak se situace vyvíjí a hýbe (přeci jen nám okrskář sdělil, že na autovrak má týdně minimálně dvě hlášení, že si lidé stěžují a obecně je místo plné odpadků, které se zde i díky autovraku o to více hromadí). Bylo nám odpovězeno, že vše stále v řešení. Vzhledem k tomu, že jsme okrskáře při jiné příležitosti potkali znovu v červnu, opět jsme se na toto téma bavili s tím, zda nevíme, jestli se situace již posunula, že i sám okrskář by byl velmi rád za vyřešení celé situace, protože od února 2020 má toto hlášení otevřené, tedy nevyřešené.

Nedalo nám to a řekli jsme si, že to přeci není možné, aby to tak dlouho trvalo. Vyhledali jsme si danou firmu a zjistili, že jediným platným společníkem je pan L.K, likvidátorem pak pan J.V., na kterého jsme si vyhledali kontakt a zavolali mu. Sdělil nám, že vůbec neví, že úřad něco řeší a že se tam autovrak nachází. Řekl, že hned bude volat panu L.K. a samotnému exekutorovi, na kterém to celé stojí. Vysvětlil nám, že firma, jak víme, je v likvidaci a že exekutor zabavil všechen majetek, tedy i tento autovrak s tím, že přislíbil, že majetek odstraní. Tomu se tak ale prozatím v celém ohledu nestalo, proto bude likvidátor urgentně volat všem zúčastněným, aby se i situace nákladního vozu vyřešila. Dále nám vysvětlil, že pokud úřad stále posílá dopisy na místo sídla firmy, tak je to zbytečné, protože si je tam stejně nikdo nevyzvedne, že musí kontaktovat jeho jako likvidátora, a ne nikoho dalšího. Řekl, že si myslí, že tato situace bude vyřešena celkem rychle. Děkoval za to, že jsme jej kontaktovali a nadále budeme v kontaktu, jak se situace vyvíjí.

Myslíme si, že je třeba více chtít věci řešit. Přece nebudeme stále v zažitém stereotypu a nesmíříme se s odpověďmi typu, „to nejde“, „to je problém“, „to nebude tak jednoduché“ či „toto není priorita k řešení, to nehoří“…

Když se chce, všechno jde!

Zelená Hrabová, z.s.

Štítky: , , , ,

2 Komentáře

  1. Šárka Tomisová říká:

    “Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.”

    – na to první zde máme Janky z Hrabovjanky
    Díky naše víly a přeji stálou přehršel entuziasmu a síly.

    – a na to druhé zkostnatělý úřad, který z toho vytvořil nebetyčný problém typu Eiffelovy věže. A ejhle, stačilo pouze zvednout telefon. Docela legrace, že se to včera řešilo i na zastupitelstvu – z křížkem po funuse a s řešením v nedohlednu. Zase jste té bandě ignorantů vytřely zrak svojí flexibilitou, tahem na branku, osobním zaujetím a kouzlem osobnosti. A to není ironická poznámka, ale konstatováním skutečnosti.

  2. Ilona Hromádková říká:

    Vrak zmizel, binec zůstal

[email protected] [email protected]