Hrabová: Anketa k dalšímu využití budov stávající školky na Šídlovci

Každý názor se počítá: Občané mají právo (a možná i povinnost) rozhodovat o dalším rozvoji Hrabové, jestli zde chtějí mít zdravotní středisko, dům dětí a mládeže, park s lavičkami nebo například další parkoviště(?). Nabízí se také přesun Základní umělecké školy Leoše Janáčka z prostor základní školy v Ostravě-Hrabové (děkuji Jankám za tip;-).

Vyplňte online anketu z pohodlí domova, významným způsobem tím pomůžete zastupitelům MOb Ostrava-Hrabová v blížícím se zásadním rozhodování, jak se má naložit s budovami školky na Šídlovci po dostavbě nové školky za úřadem.

Na rozdíl od anketní otázky v papírové podobě, kterou musíte vhodit do schránky u úřadu, Vás otázkami nechceme ovlivnit rozhodováním o „pozemcích“, protože statický posudek rozhodně nevyloučil/nezakázal další využití budovy stávající školky na V. Huga.

Budova na V. Huga po přesunu tříd v září 2021 rozhodně nespadne, „pouze“ potřebuje investici, která zlepší kondici stavby z dob budování Šídlovce.

Anonymní anketní otázky, které se týkají obou budov školky na Šídlovci, najdete zde: online formulář.

Budova školky na ulici Příborská

Budova školky na ulici Příborská

Budova školky na ulici V. Huga

Budova školky na ulici V. Huga

Štítky: ,

2 Komentáře

  1. Profilový obrázek Lenka Kozáková říká:

    Jak je psáno, původní školka je celkem v pořádku a mohla se využít pro stavbu nové školky, bylo by to podstatně levnější a vynaložené peníze se mohly využít na další potřebné věci. Kdo za tohle zodpovídá?

    • Profilový obrázek Milan Slíva jr. říká:

      Bohužel, stavět školku na stávajícím místě by přineslo spousty problémů a v žádném případě nižší cenu. Původní školka by se musela demolovat a nastal by problém, co s dětmi po dobu stavby. Plánované umístění do školy možné nebylo, zvažovalo se umístění dětí do nevytížených školek v Hrabůvce. Podle projektu, který byl na školku na V. Huga vypracován a dle kterého by se stavělo, by nová školka měla také minimum venkovního prostoru. Umístění za úřadem přineslo mnohem větší zahradu a venkovní prostory, v klidnějším místě a s dopravně mnohem bezpečnějším umístěním. Jsem přesvědčen, že největší chybou není umístění školky, to je předností a jsem také přesvědčen, že jsme z důvodu chyb na naší straně přišli o možnost financovat školku s příslušné dotace IROP a stavíme školku mnohem dráže, než jsme stavět mohli.

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*