Denik.cz: Dvě brutální vraždy v ostravské kolonii. Snad už je konec, věří místní

(moravskoslezsky.denik.cz) Dvě brutální vraždy v ostravské kolonii. Snad už je konec, věří místní /FOTOGALERIE/ Snad se už o nás bude psát jen v dobrém, věří obyvatelé kolonie Šídlovec v Ostravě-Hrabové, kde se v posledních letech odehrály hned dvě vraždy. Obě patří k nejbrutálnějším na Ostravsku.

Tou poslední se tento týden zabýval vrchní soud. Devětačtyřicetiletá žena s nožem v ruce napadla svého partnera. Výsledkem bylo padesát bodných a bodnořezných ran na hlavě, krku, hrudníku i dalších částech těla.

Sama obžalovaná při výslechu připustila pouze jedno či dvě bodnutí. Kde se vzalo dalších osmačtyřicet ran, nedokázala vysvětlit. Policie a následně i soudy ale dospěly k jednoznačnému závěru, že je nemohl zasadit nikdo jiný, než ona samotná.

Hádky

K tragédii došlo 15. prosince předloňského roku v jednom z bytů v kolonii Šídlovec. Podle místních šlo o klasickou „italskou“ domácnost, kde ke sporům a vzájemnému napadání se nebylo nikdy daleko.

Významnou roli sehrál alkohol, kterému oba holdovali. Podepsal se i na prosincovém incidentu. Žena uvedla, že jí druh během hádky dal facku, poté popadla nůž. Jak dodala, přítel byl za střízliva normální a slušný člověk. Po alkoholu se ale choval agresivně. Několikrát jej vyhodila z bytu, pokaždé ho ale vzala zpět.

Odvolání

Vloni v říjnu jí Krajský soud v Ostravě za vraždu partnera vyměřil šestnáct a půl roku ve věznici se zvýšenou ostrahou. Obžalovaná se odvolala k olomouckému vrchnímu soudu, kde ale tento týden se svými argumenty neuspěla.

„Její odvolání jsme jako nedůvodné zamítli. Podle nás bylo jednoznačně prokázáno, že pachatelkou je právě obžalovaná, což vyplynulo z provedeného dokazování. Uložený trest ve výměře šestnácti a půl let je sice přísný, ale nikoliv nepřiměřeně přísný,“ řekl Deníku mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Stanislav Cik. Verdikt je pravomocný a není proti němu odvolání.

K TÉMATU – Šídlovec

Ostravská kolonie Šídlovec byla před několik roky místem jiné brutální vraždy. Stala se v lednu 2017. Muž, jenž pracoval jako manažer v nadnárodní IT firmě, připravil o život svou přítelkyni – advokátku z Karviné. Při útoku měl použít nůž a také geologické kladívko. Po zadržení se k činu přiznal a litoval ho. Před zahájením procesu se ve věznici oběsil. Trestní stíhání bylo proto zastaveno.

Celý článek převzat z moravskoslezsky.denik.cz

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]